10 τρόποι να αναδείξεις τις σκάλες στο σπίτι

Ημερομηνία:

Share :

Φυσικά οι σκάλες είναι απαραίτητες σε σπίτια με ορόφους, αλλά δεν χρειάζεται να είναι απλά πρακτικές. Κατ’ ακρίβεια, μπορούν να αναδείξουν το σπίτι με τον καλύτερο τρόπο, και να πρωταγωνιστήσουν στον χώρο είτε με διακριτικές πινελιές, ή με πιο τολμηρούς τρόπους.

Δείξε το ύψος

Φωτογραφία: Paige Rumore Photography

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να επενδύσεις σε ξύλινα πάνελ που θα ακολουθούν τα σκαλιά. Προσθέτεις, έτσι, διαφορετικές υφές και βάθος στον χώρο ενώ αποφεύγεις τους ”βαρετούς” και άδειους τοίχους.

Σπάσε τον μινιμαλισμό

Φωτογραφία: Trevor Tondro

Μια απλή, μονότονη σκάλα μπορεί να αναβαθμιστεί με ένα εντυπωσιακό, κρεμαστό φωτιστικό που δένει με την αισθητική χώρου και τραβά την προσοχή για τους σωστούς λόγους.

Διατήρησε αλλά αναβάθμισε τον χαρακτήρα της

Φωτογραφία: Kyle J Caldwell

Τι μπορείς να κάνεις με μια παλιά, ξύλινη σκάλα; Μεταμόρφωσέ την, παίζοντας με χρωματική παλέτα που έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό της χρώμα. Στην πιο πάνω εικόνα, το ξύλο παραμένει εκτεθειμένο ενώ μεγάλο μέρος της σκάλας έχει υιοθετήσει ένα ενδιαφέρον γκριζόλευκο.

Πρώτο σκαλί με φαντασία και δημιουργικότητα

Φωτογραφία: Ye Rin Mok

Σπάνια περνά από το μυαλό να επενδύσουμε στο πρώτο σκαλοπάτι μιας σκάλας. Από όποιο υλικό κι αν είναι κατασκευασμένη η σκάλα του σπιτιού σου, ένα εντυπωσιακό πρώτο σκαλοπάτι αλλάζει εντελώς την εικόνα. Στην πιο πάνω περίπτωση, το συγκεκριμένο σκαλί είναι φτιαγμένο από μάρμαρο, ενώ τα υπόλοιπα από ξύλο.

Μια σκάλα – statement

Φωτογραφία: Gavriil Papadiotis

Αν επέλεξες πιο μοντέρνο design για το σπίτι σου και δεν φοβάσαι να συμπεριλάβεις έντονα χρώματα, η σκάλα μπορεί να γίνει… έργο τέχνης. Στρατηγικά βαμένη, από μακριά μπορεί να σε μπερδεύει αλλά ξεχωρίζει στο σπίτι και προκαλεί ενδιαφέρον.

Σκαλιά που… αιωρούνται

Φωτογραφία: Alex James

Τα αιωρούμενα σκαλιά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αν δεν έχουν όλα τα δωμάτια παράθυρα. Τοποθετώντας τα με αυτό τον τρόπο, επιτρέπεις στο φως από τους πάνω ορόφους να ρέει παντού. Η επιλογή του ανοιχτόχρωμου ξύλου συμβάλλει επίσης στη φωτεινότητα του χώρου.

Βάλε έντονο χρώμα

Φωτογραφία: Suzanna Scott Photography

Ο πιο δραστικός τρόπος να αλλάξεις τη σκάλα του σπιτιού, είναι να την φέρεις σε ”σύγκρουση” με τον υπόλοιπο χώρο. Ένα έντονο χρώμα όπως το κίτρινο σε ένα πιο απλά διακοσμημένο δωμάτιο θα φέρει τη σκάλα στο spotlight ανεξαρτήτως του design της.

Έξυπνη αποθήκευση

Φωτογραφία: Emma Tannenbaum

Για περισσότερους χώρους αποθήκευσης αλλά και εξοικονόμηση χώρου, σκέψου το ενδεχόμενο για ερμάρια στη βάση της σκάλας. Μέσα μπορείς να φυλάξεις οτιδήποτε χρησιμοποιείς στο σαλόνι και δεν θέλεις εκτεθημένο συνέχεια, και παράλληλα δημιουργείς μια όμορφη και ιδιαίτερη σύνθεση.

Η αγαπημένη γκαλερί

Φωτογραφία: Nick Glimenakis

Είναι ίσως η δημοφιλέστερη επιλογή, και όχι άδικα. Ο τοίχος δίπλα από τη σκάλα είναι ένας καμβάς που περιμένει να τον φέρεις στα μέτρα σου, αναδεικνύοντας την προσωπικότητά σου μέσω αυτού. Μπορείς να επιλέξεις έργα τέχνης ή να πας σε πιο προσωπικές επιλογές με φωτογραφίες που ακολουθούν τη ροή της σκάλας.

Mix ‘n’ Match

Φωτογραφία: Matt Clayton

Μη φοβηθείς το mix ‘n’ match με τα υλικά και τις υφές. Πιο πάνω βλέπουμε ξύλινα σκαλοπάτια με μεταλικό κιγκλίδωμα από τη μια πλευρά και κτιστό από την άλλη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείς αντιθέσεις και δίνεις στη σκάλα μια ενδιαφέρουσα πινελιά.

Related articles

22 απρόσμενες φωτογραφίες από ένα σπίτι στο Notting Hill

Φωτογραφίες: James McDonald O Bryan O'Sullivan, ιδρυτής του BOS Studio, έχει ταυτιστεί με τα πιο γκλαμ κτήρια του κόσμου...

Το κρεβάτι – σύννεφο που θα σε κάνει να θέλεις να ξαπλώνεις με τις ώρες

Αν είναι κάτι που ψάχνουμε σε ένα κρεβάτι, εκτός από την ομορφιά, είναι η άνεση, να μας αποπνέει...

Η πιο καλή ιδέα για έξτρα αποθηκευτικό χώρο (και όχι μόνο), που ίσως δεν είχες σκεφτεί

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε συχνά στο σπίτι ανεξάρτητα με το μέγεθός του, είναι από τη μία η έλλειψη...

Στο διαμέρισμα μιας YouTuber, εμπνευσμένο από το Pinterest

Φωτογραφίες: @fernandaraamirez / Instagram To 2022, η 21χρονη τότε Fernanda Ramirez μετακόμισε στο δικό της διαμέρισμα στο κέντρο του...

14 υπέροχες ιδέες για μικρές τραπεζαρίες

Την τραπεζαρία την έχουμε συνήθως συνδυασμένη με μεγάλες συγκεντρώσεις, με φίλους να απολαμβάνουν φαγητό και συζητήσεις γύρω από...

Το σπίτι μιας ζωγράφου είναι όπως θα το περίμενες… ή μήπως όχι

Φωτογραφίες: Mark Anthony Fox Τι θα περίμενες από ένα σπίτι όπου μένει μια ζωγράφος; Καμβάδες σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης,...

Το απλό, λευκό υπνοδωμάτιο που παίζει με σχήματα και εντυπωσιάζει

Πόσο μπορεί να σε ηρεμήσει ένα κατάλευκο υπνοδωμάτιο όταν γίνει σωστή διακόσμηση; Σίγουρα οτιδήποτε θέλεις να παίρνεις από...

12 φωτογραφίες από ένα διαμέρισμα γεμάτο τέχνη, χρώμα και στυλ

Φωτογραφίες: Alexander James Η interior designer Sarah Peake αγόρασε το διαμέρισμά της στο δυτικό Λονδίνο πριν τρία χρόνια, ξεκινώντας...