Ένα εντυπωσιακό σπίτι με πρωταγωνιστή το μάρμαρο

Ημερομηνία:

Share :

Φωτογραφίες: Ruth Maria Murphy / Living Inside

Παρά τη σημερινή του εικόνα, το σπίτι του Κορκ της Ιρλανδίας χτίστηκε κατά τη δεκαετία του 1940. Αυτό όμως που κέρδισε τους ιδιοκτήτες είναι η ξύλινη κεντρική σκάλα, που προστέθηκε κατά την πρώτη ανακαίνιση στα ’70s.

Περιτριγυρισμένο από ψηλές βαλανιδιές, σε ένα σημείο σε γκρεμό που βλέπει την πόλη, οι σχεδιαστές ήθελαν να εντάξουν τη χρωματική παλέτα της φύσης στο εσωτερικό του, γι’ αυτό υπάρχει μια ποικιλία από αποχρώσεις πρασίνου.

Στο σαλόνι ένας navy βελούδινος καναπές είναι ξεκάθαρος πρωταγωνιστής με παρόμοια χρώματα να έρχονται να ισορροπήσουν τη μεγάλη επιφάνεια μαρμάρου γύρω από το τζάκι.

Το κυρίως υπνοδωμάτιο με τον κεκλιμένο τοίχο και τα μεγάλα παράθυρα που γεμίζουν τον χώρο με φυσικό φως, ενώ πίσω από το κρεβάτι βλέπουμε ξανά το πράσινο, αυτή τη φορά στα μακρόστενα πλακάκια. Η παλέτα εδώ είναι λίγο πιο παιχνιδιάρικη, με πορτοκαλί να εμφανίζεται στο παγκάκι και το κεφαλάρι του κρεβατιού. Το παιδικό υπνοδωμάτιο, το κρεβάτι εμφανίζεται με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο, σε κούφωμα στον τοίχο.

Το εντυπωσιακό δωμάτιο του μπάνιου βλέπει διάφορα σχέδια μαρμάρων να συνυπάρχουν μαζί με σειρές από πλακάκια, ενώ στους νιπτήρες βλέπουμε εντελώς διαφορετικά χρώματα.

Τέλος, η κουζίνα είναι ίσως το πιο ιδιαίτερο δωμάτιο, με ένα κόκκινο τούνελ να σε οδηγεί σ’ αυτήν από την είσοδο. Μάρμαρο υπάρχει και εδώ, σε αφθονία, στους τοίχους και στη νησίδα ενώ τα ντουλάπια μένουν σε ξύλινο χρώμα, κάνοντας μια ξεχωριστή ”σύγκρουση” υλικών.

Related articles

Μια απίθανη ιδέα για να βάλεις φυτά στον χώρο σου

Αν ψάχνεις έναν έξυπνο και ξεχωριστό τρόπο να βάλεις φυτά στον χώρο σου, κυρίως αν πρόκειται για λίγα...

52τ.μ. με ουδέτερα χρώματα και ηρεμία στο Χονγκ Κονγκ

Στον 31ο όροφο ενός μοντέρνου κτηρίου, ο Desmond Wong σχεδίασε το διαμέρισμά του με τέτοιο τρόπο, ώστε να...

REALTYon EXPO: Οι εγγραφές σε επίπεδα ρεκόρ μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη

Λίγες μέρες μόλις πριν την επιστροφή της REALTYon EXPO στην Κύπρο, ο ενθουσιασμός αρχίζει να φτάνει σε κορυφαία...

Βρήκαμε την πιο μοντέρνα σειρά επίπλων εξωτερικού χώρου στην Κύπρο!

Καλοκαίρι στην Κύπρο σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ατελείωτες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Αν ψάχνετε για...

Ένα εντυπωσιακό, εργένικο διαμέρισμα γεμάτο πολυτέλεια

Φωτογραφίες: Hector M. Sanchez Με αποστολή να μετατρέψει ένα παλιό διαμέρισμα σε έναν χώρο για πάρτι και εργένικη ζωή,...

Ο τρόπος να κάνεις τη συλλογή από φλιτζάνια πρωταγωνίστρια στον χώρο

Η συλλογή από φλιτζάνια είναι αγαπημένος... εθισμός πολλών, αλλά σπάνια έχουμε τον τρόπο να τα αναδείξουμε όπως θέλουμε....

8 ιδέες για να φτιάξεις την πιο ωραία γωνια κάτω από τη σκάλα

O αντισυμβατικός χώρος που ''περισσεύει'' κάτω από μια σκάλα σχεδόν μένει ανεκμετάλλευτος, γιατί το ιδιόμορφο σχήμα του μας...

Κι όμως αυτό το υπέροχο σπίτι ήταν κάποτε εργοστάσιο παγωτού

Φωτογραφίες: Michael Sinclair Οι σχεδιαστές επίπλων Russell Pinch και Oona Bannon ανακάλυψαν μια αποθήκη στην εξοχή του Λονδίνου, που...