9 ιδέες για να κάνεις το τζάκι το highlight του σαλονιού

Ημερομηνία:

Share :

Κεντρική Φωτογραφία: SpaceJoy

Πέραν του ότι ένα τζάκι γίνεται το επίκεντρο ενός σπιτιού, δίνει επίσης αρχιτεκτονικό και οπτικό ενδιαφέρον. Αυτό ισχύει τόσο με τα μοντέρνα και κλασικά τζάκια, όσο και με αυτά που λειτουργούν πλέον μόνο ως διακόσμηση.

Οι πιο ωραίες ιδέες για διακόσμηση ενός τζακιού δεν περιορίζονται μόνο στις χριστουγεννιάτικες κορδέλες. Οι πιο συχνές ιδέες δε, περιλαμβάνουν καθρέφτες ή πίνακες από πάνω – και δεν είναι κακό. Ένας πίνακας ή ένας καθρέφτης στο ίδιο μέγεθος με το τζάκι δημιουργούν μια όμορφη συμμετρία κάνοντάς το να μοιάζει μέρος του χώρου.

Αν έχεις ένα έντονο χρώμα στον τοίχο, κράτα το πεζούλι του τζακιού πιο χαλαρό με τα διακοσμητικά.

Μπορείς, ωστόσο, να καλύψεις τον τοίχο πάνω από το τζάκι με πάνελ, στα χρώματα των τοίχων του σαλονιού. Με αυτό τον τρόπο δίνεις έμφαση στο τζάκι χωρίς να το παρακάνεις αλλά κάνεις και το δωμάτιο να δείχνει πιο ψηλό.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα το τζάκι σου να είναι απλά ξυλόσομπα. Αντί να το έχεις να ξεχωρίζει – και να σου ρίχνει τη διάθεση και τη συνολική εικόνα – κάνε το μέρος του ντεκόρ. Ψάθινα καλάθια, γήινες αποχρώσεις και φυσικές υφές αναβαθμίζουν τον χώρο.

Αν όμως επιμένεις πως δεν θέλεις το τζάκι να τραβά πολύ την προσοχή, μπορείς να το κάνεις ένα με τον υπόλοιπο χώρο, με τις μπογιές που χρησιμοποίησες για τον τοίχο.

Δεν έχουν όμως όλα τα τζάκια πεζούλι. Εδώ απλά φτιάχνεις το δικό σου, με ράφι από πάνω για να προβάλεις προσωπικά αντικείμενα.

Σκέψου, όπως να κάνεις τη γωνιά του τζακιού τον βασικό πρωταγωνιστή, τοποθετώντας την τηλεόραση από πάνω. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις εξασφαλίσει τις πιο ζεστές στιγμές στο σπίτι.

Τέλος, αν βρήκες το σπίτι έτοιμο υπάρχει το ενδεχόμενο το τζάκι να υπάρχει αλλά να είναι άδειο. Μην το ξεγράψεις και μην προσπαθήσεις να το κρύψεις. Αξιοποίησέ το όπως του αξίζει, βάζοντας απλά κεριά σε διάφορα μεγέθη, για να δημιουργείς μια ζεστή, όμορφη ατμόσφαιρα.

Related articles

Τι γνωρίζεις για το διάσημο ροζ καφέ της Μονμάρτρης;

Φωτογραφίες: lamaisonrose-montmartre.com Είναι ένα από τα πιο διάσημα και φωτογραφημένα καφέ της Μονμάρτρης, αν όχι ολόκληρου του Παρισιού. Το...

Βάλε pin σ’ αυτή την ιδέα για να μεταμορφώσεις έναν μικρό χώρο

Ένας περιορισμένος χώρος μπορεί να σε μπερδέψει σε σημείο που θα προτιμήσεις να τον αφήσεις ανεκμετάλλευτο ή να...

Το boutique hotel του Μεξικού είναι ένα ”κατοικήσιμο γλυπτό”

Το μεξικανικό αρχιτεκτονικό γραφείο RootStudio ολοκλήρωσε ένα ξενοδοχείο από σκυρόδεμα στην Οαχάκα, το οποίο κατασκευάστηκε σταδιακά ως «κατοικήσιμο γλυπτό». To ξενοδοχείο Flavia βρίσκεται στα περίχωρα...

Η πιο ωραία ιδέα για μεγάλες συλλογές βιβλίων

Κεντρική Φωτογραφία: Nick Fewings Αγοράζεις βιβλία ασταμάτητα, περισσότερα απ' όσα προλαβαίνεις να διαβάσεις και πλέον αρχίζεις να ψάχνεις πού...

Ένα μινιμαλιστικό αρχιτεκτόνημα στολίζει τους λόφους του Beverly Hills

Φωτογραφίες: Michael Clifford & Nils Timm Το Garden House, το οποίο βρίσκεται μεταξύ του Δυτικού Χόλιγουντ και του Beverly Hills,...

7 χρώματα που θα δώσουν νέα πνοή στο δωμάτιο του μπάνιου

Ήρθε η ώρα να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να δεις το δωμάτιο του μπάνιου σαν ένα χώρο...

Το διαμέρισμα της Amanda Seyfried στη Νέα Υόρκη, σίγουρα δεν μοιάζει με τα άλλα

Φωτογραφίες: Cassie Floto Warner Ό,τι κι αν σου έρθει στο μυαλό στο άκουσμα ενός σπιτιού στη Νέα Υόρκη, σίγουρα...

Το νέο trend του TikTok βάζει δύο αντίθετα στυλ μαζί

Φωτογραφίες: Anissa Kermiche Το TikTok δεν είναι μόνο ένα μέσο ψυχαγωγίας. Μέσα απ' αυτό το κοινωνικό δίκτυο δημιουργούνται τάσεις...