5 τρόποι να οργανώσεις τα παιδικά παιχνίδια

Ημερομηνία:

Share :

Κεντρική Φωτογραφία: Style Curator

Το πιο ωραίο σενάριο για έναν γονιό είναι να βλέπει το παιδί να περνά ευχάριστα τις ώρες με τα παιχνίδια του. Αυτό, ωστό, συνήθως σημαίνει πως όταν τελειώσει το παιχνίδι, επικρατεί ένα… χάος! Είμαστε εδώ για να σε βγάλουμε από τον κόπο, δίνοντας έξυπνες λύσεις κρατάς οργανωμένα και τακτοποιημένα τα παιδικά παιχνίδια.

Πολλά, πολύχρωμα παιχνίδια με διαφορετικά μεγέθη και μορφές δημιουργούν ασυναίσθητα μια ακαταστασία στη συνολική εικόνα, όσο συγυρισμένα κι αν είναι. Η λύση είναι μια τετράγωνη βιβλιοθήκη και ψάθινα καλάθια. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να αποθηκεύεις τα παιχνίδια έχοντας τα χωρισμένα σε κατηγορίες για ακόμα περισσότερη τάξη.

Στην περίπτωση που θέλεις να εντάξεις περισσότερο χρώμα, σκέψου τα πολύχρωμα κιβώτια. Μπορεί να τα βλέπουμε συχνά σε υπεραγορές και αποθήκες, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν μπορείς να τα αξιοποιήσεις έξυπνα.

Η πιο απλή λύση, ωστόσο, δεν είναι άλλη από τα πλαστικά κιβώτια. Έχεις την επιλογή να τα τοποθετήσεις σαν συρτάρια, σε έπιπλο που θα είναι εύκολα προσβάσιμο από τα παιδιά για να μπορούν να διαλέξουν τι θέλουν, να το πάρουν και μετά – γιατί όχι – να το βάλουν πίσω.

Η δεύτερη επιλογή είναι να τα κρατήσεις μακριά από το οπτικό σου πεδίο, και πάλι σε πλαστικά κιβώτια αλλά αυτή τη φορά κλειστά σε μια ντουλάπα, χωρισμένα και τακτοποιημένα. Ωστόσο, αυτό είναι καλύτερη λύση αν το παιδί ασχολείται με διάφορα σπορ και θέλεις να αποφύγεις να έχεις το εξοπλισμό σκορπισμένο στο σπίτι.

Όταν οι ασχολίες του παιδιού σου περιλαμβάνουν ζωγραφική και διάβασμα, επένδυσε σε ράφια στον τοίχο για να αξιοποιήσεις ως έχουν ή σαν κρεμαστάρια για μικρά καλαθάκια όπου θα φυλάγονται οι μαρκαδόροι και όλα τα άλλα σύνεργα, πάνω από το γραφείο του. Έτσι μπορείς να του φτιάξεις μια μικρή, δημιουργική γωνιά που θα αφαιρείται κάνοντας αυτό που αγαπά.

Φωτογραφία: ourpeninsulareno

Related articles

Μια απίθανη ιδέα για να βάλεις φυτά στον χώρο σου

Αν ψάχνεις έναν έξυπνο και ξεχωριστό τρόπο να βάλεις φυτά στον χώρο σου, κυρίως αν πρόκειται για λίγα...

52τ.μ. με ουδέτερα χρώματα και ηρεμία στο Χονγκ Κονγκ

Στον 31ο όροφο ενός μοντέρνου κτηρίου, ο Desmond Wong σχεδίασε το διαμέρισμά του με τέτοιο τρόπο, ώστε να...

REALTYon EXPO: Οι εγγραφές σε επίπεδα ρεκόρ μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη

Λίγες μέρες μόλις πριν την επιστροφή της REALTYon EXPO στην Κύπρο, ο ενθουσιασμός αρχίζει να φτάνει σε κορυφαία...

Βρήκαμε την πιο μοντέρνα σειρά επίπλων εξωτερικού χώρου στην Κύπρο!

Καλοκαίρι στην Κύπρο σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ατελείωτες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Αν ψάχνετε για...

Ένα εντυπωσιακό, εργένικο διαμέρισμα γεμάτο πολυτέλεια

Φωτογραφίες: Hector M. Sanchez Με αποστολή να μετατρέψει ένα παλιό διαμέρισμα σε έναν χώρο για πάρτι και εργένικη ζωή,...

Ο τρόπος να κάνεις τη συλλογή από φλιτζάνια πρωταγωνίστρια στον χώρο

Η συλλογή από φλιτζάνια είναι αγαπημένος... εθισμός πολλών, αλλά σπάνια έχουμε τον τρόπο να τα αναδείξουμε όπως θέλουμε....

8 ιδέες για να φτιάξεις την πιο ωραία γωνια κάτω από τη σκάλα

O αντισυμβατικός χώρος που ''περισσεύει'' κάτω από μια σκάλα σχεδόν μένει ανεκμετάλλευτος, γιατί το ιδιόμορφο σχήμα του μας...

Κι όμως αυτό το υπέροχο σπίτι ήταν κάποτε εργοστάσιο παγωτού

Φωτογραφίες: Michael Sinclair Οι σχεδιαστές επίπλων Russell Pinch και Oona Bannon ανακάλυψαν μια αποθήκη στην εξοχή του Λονδίνου, που...