Ένας παλιός γαλλικός αχυρώνας μετατρέπεται σε σύγχρονο σπίτι

Ημερομηνία:

Share :

Το γραφείο Faure & Miniau ανέλαβε την ανακαίνιση ενός παλιού αχυρώνα στο Igornay της Γαλλίας και πρόσφατα ολοκλήρωσε το σπίτι Les Greniers de Babel μετά από δύο χρόνια εργασιών. Οι ιδιοκτήτες ήθελαν να μεταμορφώσουν τον αχυρώνα ώστε να περνούν εκεί τις διακοπές τους.

Το έργο περιελάμβανε την αναδιάρθρωση και επισκευή του σκελετού, την αφαίρεση των δαπέδων, των σανίδων και των εσωτερικών τοίχων και την τοποθέτηση παραθύρων στον μπροστινό τοίχο. Η ανακαίνιση επιτρέπει στο φυσικό φως να πλημμυρίσει το εσωτερικό, ενώ παράλληλα δημιουργεί θέα στο κοντινό πάρκο.

Σε όλο το εσωτερικό, οι αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε γεμίζουν τους χώρους με παιχνιδιάρικη ενέργεια. Η κουζίνα είναι μοντέρνα με ανοιχτόχρωμα ξύλινα ντουλάπια και γκρι δάπεδα. Βαθυπράσινα μωσαϊκά πλακάκια καλύπτουν την επιφάνεια του πάγκου. Το πετρόλ και το τιρκουάζ καλύπτουν τους δύο κύριους τοίχους, ενώ μια άλλη πράσινη απόχρωση καλύπτει τη σπειροειδή σκάλα.

Μια τοιχογραφία, που διακοσμεί τον τοίχο που χωρίζει το σαλόνι από το παρακείμενο αναγνωστήριο, αναπαριστά τις διακοπές της οικογένειας δίπλα στη θάλασσα και τα ταξίδια της.

Ο κύριος χώρος είναι ανοιχτός, συνδέοντας την κουζίνα, την τραπεζαρία και το καθιστικό. Μια τοιχογραφία σε συμπληρωματικούς τόνους διακοσμεί τον τοίχο που χωρίζει το σαλόνι από το παρακείμενο αναγνωστήριο. Η φωτεινή αυτή τοιχογραφία αναπαριστά τις διακοπές της οικογένειας δίπλα στη θάλασσα και τα ταξίδια της.

Η οροφή αφαιρέθηκε σε αυτό τον χώρο για να δημιουργηθεί μεγαλύτερο ύψος. Με το διπλό ύψος, ο επάνω όροφος είναι ανοιχτός και γεμάτος φυσικό φως. Ένας διάδρομος με γυάλινο κιγκλίδωμα έχει θέα στο καθιστικό και την τραπεζαρία κάτω.

Μια κρεβατοκάμαρα που μοιάζει με καμπίνα και είναι επενδυμένη με ταπετσαρία που μοιάζει με ξύλο βρίσκεται πάνω από την κουζίνα. Τα παράθυρα του δωματίου δίνουν στον ένοικο θέα στον κάτω όροφο.

Στο παιδικό δωμάτιο υπάρχει μια πράσινη κουκέτα και ενσωματωμένη βιβλιοθήκη ενώ μια μεγάλη τζαμαρία αφήνει το φως να εισέλθει. Έχουν τοποθετηθεί πράσινες κουρτίνες οι οποίες βοηθούν στο αίσθημα ιδιωτικότητας όταν χρειάζεται.

Πηγή: LIFO

Related articles

Τι γνωρίζεις για το διάσημο ροζ καφέ της Μονμάρτρης;

Φωτογραφίες: lamaisonrose-montmartre.com Είναι ένα από τα πιο διάσημα και φωτογραφημένα καφέ της Μονμάρτρης, αν όχι ολόκληρου του Παρισιού. Το...

Βάλε pin σ’ αυτή την ιδέα για να μεταμορφώσεις έναν μικρό χώρο

Ένας περιορισμένος χώρος μπορεί να σε μπερδέψει σε σημείο που θα προτιμήσεις να τον αφήσεις ανεκμετάλλευτο ή να...

Το boutique hotel του Μεξικού είναι ένα ”κατοικήσιμο γλυπτό”

Το μεξικανικό αρχιτεκτονικό γραφείο RootStudio ολοκλήρωσε ένα ξενοδοχείο από σκυρόδεμα στην Οαχάκα, το οποίο κατασκευάστηκε σταδιακά ως «κατοικήσιμο γλυπτό». To ξενοδοχείο Flavia βρίσκεται στα περίχωρα...

Η πιο ωραία ιδέα για μεγάλες συλλογές βιβλίων

Κεντρική Φωτογραφία: Nick Fewings Αγοράζεις βιβλία ασταμάτητα, περισσότερα απ' όσα προλαβαίνεις να διαβάσεις και πλέον αρχίζεις να ψάχνεις πού...

Ένα μινιμαλιστικό αρχιτεκτόνημα στολίζει τους λόφους του Beverly Hills

Φωτογραφίες: Michael Clifford & Nils Timm Το Garden House, το οποίο βρίσκεται μεταξύ του Δυτικού Χόλιγουντ και του Beverly Hills,...

7 χρώματα που θα δώσουν νέα πνοή στο δωμάτιο του μπάνιου

Ήρθε η ώρα να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να δεις το δωμάτιο του μπάνιου σαν ένα χώρο...

Το διαμέρισμα της Amanda Seyfried στη Νέα Υόρκη, σίγουρα δεν μοιάζει με τα άλλα

Φωτογραφίες: Cassie Floto Warner Ό,τι κι αν σου έρθει στο μυαλό στο άκουσμα ενός σπιτιού στη Νέα Υόρκη, σίγουρα...

Το νέο trend του TikTok βάζει δύο αντίθετα στυλ μαζί

Φωτογραφίες: Anissa Kermiche Το TikTok δεν είναι μόνο ένα μέσο ψυχαγωγίας. Μέσα απ' αυτό το κοινωνικό δίκτυο δημιουργούνται τάσεις...