4 τρόποι να κάνεις μια λευκή κουζίνα πιο ενδιαφέρουσα

Ημερομηνία:

Share :

Σίγουρα μια κουζίνα όπου επικρατεί το λευκό έχει ιδιαίτερη γοητεία και βοηθά τον χώρο να δείχνει πιο φωτεινός. Παρ’ όλα αυτά, η μεγάλη ποσότητα του λευκού γρήγορα μπορεί να κουράσει, και ο χώρος κινδυνεύει να δείχνει ψυχρός και άψυχος. Η λύση δεν είναι να αλλάξεις εντελώς την κουζίνα σου, αλλά να αφήσεις τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου να φανεί, μέσα από μικρές αλλαγές ή προσθήκες.

Ανοιχτά Ράφια

Σε μια κουζίνα, αν τα ντουλάπια είναι κλειστά θα έχεις μια ατέλειωτη, λευκη εικόνα. Τα χαμηλά ντουλάπια και τα συρτάρια συνήθως τα θέλουμε κλειστά για να μην είναι το περιεχόμενό τους σε κοινή θέα. Σ’ αυτή την περίπτωση πας κατ’ ευθείαν στα ψηλά. Αντί για κλειστά ντουλάπια στο πάνω μέρος του τοίχου μπορείς να προσθέσεις ανοιχτά ράφια, για μπαχαρικά, δημητριακά ή και διακόσμηση.

Εξαρτήματα

Φωτογραφία: Paul Massey

Στην πιο πάνω κουζίνα, οι ιδιοκτήτες έβαλαν χαρακτήρα και ενδιαφέρον με τα χερούλια. Μια έξυπνη τακτική που θα αλλάξει εντελώς την εικόνα χωρίς πολλές και μεγάλες διαδικασίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, στην αλλαγή συνέβαλαν και τα ξύλινα, ψηλά ράφια, περιορίζοντας το λευκό μόνο στο κάτω μέρος της εικόνας.

Σχήματα

Φωτογραφία: Paul Massey

Αν επιμένεις σε μια λευκή κουζίνα, μπορείς να φύγεις από τα συνηθισμένα με κάτι ξεχωριστό, που δεν βλέπεις συχνά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι πόρτες έχασαν… τις γωνιές τους και στις άκρες βλέπουμε καμπύλες. Βάλε στην εξίσωση τα μαύρα τετράγωνα στα ψηλά ντουλάπια και έχεις μια εικόνα μοναδική.

Διακόσμηση

Παρόλο που οι πιο πάνω κουζίνες δεν είναι κατάλευκες είναι μια καλή απόδειξη για το πώς μικρές διακοσμητικές πινελιές μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο την εικόνα. Αριστερά, η κυριαρχία του λευκού σπάζει με κόκκινες καρό κουρτίνες αντί για πόρτες. Δεξιά, σε μια παλέτα με – κυρίως – αποχρώσεις του λευκού – έρχονται τα πράσινα πιάτα να βάλουν χρώμα και παιχνίδι.

Related articles

20 φωτογραφίες από ένα υπέροχο σπίτι στο Λονδίνο

Φωτογραφίες: Dean Hearne Το σπίτι, σε στυλ Arts & Crafts χτίστηκε με μεγάλα παράθυρα και άφθονο χαρακτήρα. Η ιδέα...

Ένα ιδιαίτερο σπίτι – αριστούργημα του design

Στην ήσυχη, γραφική γειτονιά Kosai, ένα σπίτι ξεχωρίζει σαν απόδειξη καινοτόμου design και βαθιάς κατανόησης της οικογενειακής ζωής....

Έχεις δει τα viral κρεβάτια από χαρτόνι των Ολυμπιακών Αγώνων;

Οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Παρίσι εν αναμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων...

Θα διάλεγες ποτέ μια τόσο λευκή κουζίνα;

Λέμε συχνά πως οι άχρωμες κουζίνες είναι κομψές αλλά σε τι βαθμό θα υιοθετούσες το έντονο λευκό; Η...

Τι θα έλεγες για μια terrazzo γωνιά στο μπάνιο;

Έχουμε αντιληφθεί όλοι πως τα πλακάκια terrazzo είναι διαχρονική αξία, αφού ποτέ το σχέδιο αυτό δεν θα μοιάζει...

6 φωτογραφίες από ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και… θησαυρούς!

Φωτογραφίες: Paul Massey Από την πρώτη της δουλειά σε ένα έντυπο ποίησης μέχρι βασικούς ρόλους σε εκδοτικούς οίκους, η...

Δύο αρχιτέκτονες ζουν σε ένα 55τ.μ. διαμέρισμα του 1860, στη Μαδρίτη

Το σπίτι των αρχιτεκτόνων Patricia Laguna και Ricardo Sánchez του Tra.ma, βρίσκεται στο κέντρο της Μαδρίτης και είναι...

Μια ιδέα για μια φανταστική, ολάνθιστη βεράντα

Τα απογεύματα και τα βράδια του καλοκαιριού είναι ωραίο να τα περνάμε στη βεράντα, αρκεί αυτή η βεράντα...