Το πρώτο Cyprus Fashion Film Festival είναι γεγονός

Ημερομηνία:

Share :

Η Cult Experiences, σε συνεργασία με το Fashion Heritage Network Cyprus (FHNC), ανακοινώνουν το πρώτο Cyprus Fashion Film Festival (CFFF). Αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 1 Ιουνίου, στο Ceti Locale στη Λεμεσό, και υπόσχεται να γιορτάσει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ CFFF 

Ο σκοπός του Cyprus Fashion Film Festival είναι να συγκεντρώσει επαγγελματίες της μόδας και κινηματογραφιστές για μια ημέρα εορτασμού της τέχνης της μόδας και της δημιουργίας ταινιών. Μέσα από προβολές ταινιών μόδας, μια μαγευτική επίδειξη μόδας και μια τελετή απονομής βραβείων, στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη δουλειά του κυπριακού δημιουργού και να παρέχουμε μια πλατφόρμα δικτύωσης και συνεργασίας. Επιπλέον, πρόκειται να γίνει μια αποκλειστική εκδήλωση στο κόκκινο χαλί, με επαγγελματίες φωτογράφους και ρεπόρτερ που θα κάνουν συνεντεύξεις στους καλεσμένους μας. Το φεστιβάλ έχει επίσης προσελκύσει διεθνή προσοχή, λαμβάνοντας υποβολές από 15 χώρες, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη παγκόσμια απήχηση και αναγνώρισή του. 

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ 

Το FHNC θα παρουσιάσει μια επίδειξη μόδας παρουσιάζοντας μια συλλογή, που δημιουργήθηκε από 14 ανερχόμενους Κύπριους σχεδιαστές μόδας και εικαστικούς καλλιτέχνες. Αυτή η έκθεση υποστηρίζει αναδυόμενους Κύπριους σχεδιαστές και προβάλλει την καινοτομία και την κομψότητα στο πλαίσιο της σύγχρονης και βιώσιμης μόδας, με το θέμα της επίδειξης μόδας να είναι η Κυπριακή αρχιτεκτονική. Αυτή η μονδαική επίδειξη μόδας έχει ως στόχο να αναβιώση την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τα μοναδικά αρχιτεκτονικά στοιχεία της Κύπρου μέσω βιώσιμων σχεδίων μόδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σηματοδοτεί την πρώτη δικοινοτική επίδειξη μόδας στην Κύπρο, παρουσιάζοντας βιώσιμη μόδα εμπνευσμένη από την Κυπριακή πολιτιστική κληρονομιά, υπογραμμίζοντας επίσης τη δέσμευση του φεστιβάλ για την προώθηση της βιώισμοτητας και του πολιτισμού. 

Το Fashion Heritage Network Cyprus (FHNC) είναι μια πρωτοποριακή δικοινοτική πλατφόρμα νεολαίας που δεσμεύεται να διατηρήσει την πλούσια κληρονομιά της Κυπριακής μόδας μέσω βιώσιμων και σύγχρονων σχεδίων. 

Στόχος της ομάδας είναι να επηρεάσει θετικά τόσο τη βιομηχανία της μόδας όσο και την κοινότητά μας. Αναγνωρισμένο για την αριστεία του, το FHNC έλαβε το βραβείο «Culture and Arts» στο διάσημο Cyprus Diaspora Forum. Το FHNC έχει διοργανώσει εκθέσεις μόδας στη Λευκωσία και το Λονδίνο, αναδεικνύοντας βιώσιμη μόδα σε συνδυασμό με παράδοση και προσελκύοντας 700+ επισκέπτες. Αυτές οι εκδηλώσεις υποστηρίχθηκαν από το Royal Commonwealth Society, τον ONEK και τις Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας. 

Η Cult Experiences είναι αφιερωμένη στη μετατροπή της τέχνης σε μια ακμάζουσα βιομηχανία, παρέχοντας στους επαγγελματίες τα απαραίτητα εργαλεία για να αναπτύξουν την τέχνη τους και να συμβάλλουν θετικά στο πολιτιστικό τοπίο της Κύπρου. Μέσω φεστιβάλ όπως το Cyprus Music Video Festival, Cyprus Dance Film Festival και Cyprus Fashion Film Festival, παράλληλα με μια σειρά υπηρεσιών, όπως διαχείριση εκδηλώσεων, οπτικοακουστικές παραγωγές, υπηρεσίες μουσικών δισκογραφικών, κινηματογραφική εκπαίδευση και διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γιορτάζεται η καλλιτεχνική ποικιλομορφία ενώ το τοπικό ταλέντο παρουσιάζεται σε παγκόσμια σκηνή. Με την προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής και της διαπολιτισμικής κατανόησης, η Cult Experiences συμβάλλει σημαντικά στο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό τοπίο της Κύπρου, ενισχύοντας τη καλλιτεχνική κοινότητα και προβάλλοντας την Κύπρο ως πυρήνα καλλιτεχνικής καινοτομίας και έκφρασης. 

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: 

“Για εμάς, το Cyprus Fashion Film Festival είναι κάτι περισσότερο από μια εκδήλωση, είναι μια γιορτή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και της βιώσιμης και μοντέρνας μόδας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε μια πλατφόρμα σε ανερχόμενους σχεδιαστές και κινηματογραφιστές να μοιραστούν τη δουλειά τους με ευρύτερο κοινό, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία στο νησί μας». – Σάββας Χρίστου (Ιδρυτής της Cult Experiences), Χριστίνα Δυμιώτη (Διευθύντρια του Fashion Heritage Network Cyprus) και Ανδρέας Κοντίδης ( Καλλιτεχνικός Διευθυντής του CFFF). 

Αυτή η αποκλειστική εκδήλωση θα πραγματοποίηθει υπό την αιγίδα του Δήμο Λεμεσού, και του Υφυπουργείο Πολιτισμού 

Οι υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι η UNFICYP, το Home For Corporation, το Model Pro Agency, η MAC Cosmetics, το Fashion Revolution Cyprus, το Deep Immersion, το Digital Di και το Starlit Screens, το Shoebox, το Kyperinos Winery, η Recital Pro Sound Lighting and Event Gear, η KEO beer και το CGA hair studio. 

Εμφανιζόμενοι Σχεδιαστές Μόδας και Καλλιτέχνες: 

Ανδρεάνη Παναγίδη (Folkmona), Άννα Δημητρίου, Άννα Μιχαηλίδου (Yiavri mou), Αντιγόνη Παπαγεωργίου, Αριάνα Παπαδοπουλου (Akanthas), Elin Yurtdas, Ilkan Koral, Κασσάνδρα Μπέικερ, Rengin Akcan (RA Studios), Mert Özyürekliler (Shirvanna), Μιχάλης Παντελίδης (Michalis Pantelides Studio), Şüküfe Emirtaneoğlu, Θαλής Χρυσοστόμου , Βαλεντίνα Κουτσούδη (Koutskouture). 

Βασικές Πληροφορίες: 
Ημερομηνία: Σάββατο, 1ηΙουνίου, 2024 
Ώρα: 
Μέρος Α’ 
1-3 μ.μ. – Προβολές ταινιών 
3-4 μ.μ. – Q&A με τους σκηνοθέτες και τους παραγωγούς 

Μέρος Β’ 
7 μ.μ. – Ποτά Καλωσορίσματος και Εκδήλωση στο Κόκκινο Χαλί 
9 μ.μ. – Τελετή Βράβευσης και Επίδειξη Μόδας 

Τοποθεσία: Ceti Locale, Limassol 
Διεύθυνση: Ελευθερίας 115, Λεμεσός 3042 
Εισητήριo: €12 

* Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για την εκδήλωση στην πόρτα ή εκ των προτέρων. Μπορείτε να αγοράσετε τα εισητήρια μέσω αυτού του link. 

Κάποια από τα Βραβεία: 

Καλύτερη Ταινία Μόδας, Καλύτερης Ταινία Μόδας Κυπριακής Παραγωγής, Καλύτερης Ταινίας Μόδας Ξένης Παραγωγής, Καλύτερη Φωτογραφία Μόδας 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής των κατηγοριών «Καλύτερης Κυπριακής Παραγωγής» και «Καλύτερης Ξένης Παραγωγής» θα είναι αυτόματα επίσημες επιλογές και θα προβληθούν στα φετινά Roma Fashion Film Festival και New York City International Fashion Film Festival. 

Related articles

20 φωτογραφίες από ένα υπέροχο σπίτι στο Λονδίνο

Φωτογραφίες: Dean Hearne Το σπίτι, σε στυλ Arts & Crafts χτίστηκε με μεγάλα παράθυρα και άφθονο χαρακτήρα. Η ιδέα...

Ένα ιδιαίτερο σπίτι – αριστούργημα του design

Στην ήσυχη, γραφική γειτονιά Kosai, ένα σπίτι ξεχωρίζει σαν απόδειξη καινοτόμου design και βαθιάς κατανόησης της οικογενειακής ζωής....

Έχεις δει τα viral κρεβάτια από χαρτόνι των Ολυμπιακών Αγώνων;

Οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Παρίσι εν αναμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων...

Θα διάλεγες ποτέ μια τόσο λευκή κουζίνα;

Λέμε συχνά πως οι άχρωμες κουζίνες είναι κομψές αλλά σε τι βαθμό θα υιοθετούσες το έντονο λευκό; Η...

Τι θα έλεγες για μια terrazzo γωνιά στο μπάνιο;

Έχουμε αντιληφθεί όλοι πως τα πλακάκια terrazzo είναι διαχρονική αξία, αφού ποτέ το σχέδιο αυτό δεν θα μοιάζει...

6 φωτογραφίες από ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και… θησαυρούς!

Φωτογραφίες: Paul Massey Από την πρώτη της δουλειά σε ένα έντυπο ποίησης μέχρι βασικούς ρόλους σε εκδοτικούς οίκους, η...

Δύο αρχιτέκτονες ζουν σε ένα 55τ.μ. διαμέρισμα του 1860, στη Μαδρίτη

Το σπίτι των αρχιτεκτόνων Patricia Laguna και Ricardo Sánchez του Tra.ma, βρίσκεται στο κέντρο της Μαδρίτης και είναι...

Μια ιδέα για μια φανταστική, ολάνθιστη βεράντα

Τα απογεύματα και τα βράδια του καλοκαιριού είναι ωραίο να τα περνάμε στη βεράντα, αρκεί αυτή η βεράντα...