10 κανόνες του feng shui για τους καθρέφτες του σπιτιού

Ημερομηνία:

Share :

Κεντρική Φωτογραφία: Christian Mackie

Είτε ακολουθείς τους κανόνες του feng shui είτε όχι, δεν μπορείς να αρνηθείς τα θετικά ενός ωραίου layout ή την ενέργεια ενός χώρου με καλή ροή. Συχνά το feng shui είναι απλή λογική που βοηθά το σπίτι σου να έχει μια συγυρισμένη διαρρύθμιση αλλά ένα αντικείμενο προκαλεί σύγχυση, όσον αφορά στην τοποθέτησή του μέσα στα δωμάτια του σπιτιού.

Στην είσοδο του σπιτιού

Φωτογραφία: Light & Dwell

Πολλοί ειδικοί είναι ενάντια στον καθρέφτη ακριβώς μπροστά από την κεντρική είσοδο. Εναλλακτικά, προτείνουν να τον τοποθετήσεις κάθετα, να μην κοιτάζει προς την πόρτα αλλά να έχει μια λογική στη θέση του.

Στην τραπεζαρία

Φωτογραφία: Bespoke Only

Το καλύτερο δωμάτιο για να κρεμμάσεις καθρέφτη είναι η τραπεζαρία. Η τραπεζαρία αντιπροσωπεύει την ικανότητά σου να κρατάς τα πλούτη, κι αν μη τι άλλο αυτό είναι ένα στοιχείο που όλοι θα θέλαμε στις ζωές μας.

Στην κουζίνα

Φωτογραφία: Blue Copper Design

Από την άλλη, αν ένα δωμάτιο δεν πρέπει να έχει καθρέφτες αυτό είναι η κουζίνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καθρέφτες εδώ κρατούν αρνητική ενέργεια, γι’ αυτό αν έχεις σκεφτεί ένα backsplash που θα καρθεφτίζει, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Απέναντι από κάτι όμορφο

Φωτογραφία: Reagen Taylor Photography

Κι αν η σκέψη για το πού θα τους τοποθετήσεις σωστά δεν ήταν αρκετή, πρέπει πάντα να υπολογίζεις και τι θα αντικατοπτρίζεται. ”Οι καθρέφτες στο feng shui είναι σαν ασπιρίνη, τους θέλεις για να λύνουν προβλήματα. Είναι η εύκολη προσαρμογή όταν θέλεις να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος ή όταν θες περισσότερο φως” λέει η Laura Benko, συγγραφέας του ”The Holistic Home”.

Οπουδήποτε στον διάδρομο

Φωτογραφία: Andrea Pietrangeli / Blakely Interior Design

Είναι πάντα θετική προσθήκη όταν μπει στον διάδρομο. Ωστόσο αν τον βάλεις στο τέρμα του διαδρόμου μπορεί να επιβραδύνουν τη ροή της ενέργειας στο σπίτι. Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στο τέλος μιας μικρής σκάλας για να μεγαλώνουν τον χώρο.

Κοντά στο γραφείο

Φωτογραφία: Reena Sotropa In House Design Group

Αν θέλεις καθρέφτη στο γραφείο, πρέπει πάντα να είναι κοντά ή πίσω από το τραπέζι εργασίας σου, ποτέ μπροστά. Ένας καθρέφτης μπροστά από το γραφείο μπορεί να διπλασιάσει το φόρτο εργασίας σου. Επίσης, για να λέμε την αλήθεια, ποιος θέλει να βλέπει τον εαυτό του όταν δουλεύει;

Στο σαλόνι

Φωτογραφία: Katherine Carter Design

Στο σαλόνι, οι καθρέφτες, θεωρητικά, κάνουν τις συγκεντρώσεις πιο γιορτινές και ευχάριστες αφού κάνουν τον κόσμο στο δωμάτιο να φαίνεται περισσότερος. Εδώ, όμως, πρέπει να προσέξεις ποιους θα καλείς σπίτι, αφού στο σαλόνι οι καθρέφτες μπορούν να ενισχύουν την αρνητική ενέργεια.

Κρεβάτια, καναπέδες και καρέκλες

Φωτογραφία: Belathee Photography / Katie Hackworth

Ένα σημείο που ποτέ δεν πρέπει να έχεις καθρέφτες είναι πίσω από έναν καναπέ ή ένα κρεβάτι. Η ειδικός στο feng shui Marianne Gordon συμβουλεύει να αποφεύγουμε βαριά αντικείμενα πίσω από καθίσματα γιατί ”το feng shui πρέπει να σου προκαλεί την αίσθηση της ασφάλειας, και όταν κάτι βαρύ βρίσκεται από πάνω σου αυτό δεν μπορεί να συμβεί”.

Στο υπνοδωμάτιο

Φωτογραφία: Tyler Karu Design + Interiors

Αν έχεις προβλήματα με τον ύπνο, ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς τη θέση του καθρέφτη στο υπνοδωμάτιό σου. Δοκίμασε να καλύψεις τους καθρέφτες για μία ή δύο νύχτες και δες αν υπάρχει βελτίωση. Αν επιβεβαιωθείς, άλλαξέ τους ή άλλαξε τη θέση τους, αφού ποτέ δεν πρέπει να βλέπουν το κρεβάτι.

Στο μπάνιο

Φωτογραφία: Katie Martinez Design

Τέλος, στο μπάνιο, οι ειδικοί συμβουλεύουν να κρατήσεις τους καθρέφτες μακριά από την τουαλέτα αφού μπορεί να αυξήσουν την αρνητική ενέργεια.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχεις υπόψη πως αυτοί οι κανόνες πρέπει πάντα να ακολουθούν τις προσωπικές σου επιλογές, με τι νιώθεις άνετα και τι όχι.

Related articles

Βρήκαμε (και λατρέψαμε) ένα μπλε σετ με κανάτες και μπολ

Σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό, ή όταν θέλουμε να νιώσουμε καλοκαίρι όπου κι αν είμαστε, ένα χρώμα είναι αυτό...

9 ιδέες για ένα γαλήνιο, μίνιμαλ υπνοδωμάτιο

Τα μινιμαλιστικά υπνοδωμάτια γίνονται όλο και πιο αγαπητά, και προωθούνται από τα μεγαλύτερα brands οικιακού εξοπλισμού. Τι χρειάζεται...

Ένα διαμέρισμα πολυτελείας αξίας $8,355,000, με ιδιωτική πισίνα

Το πολυτελές Meyer House είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Από το ιδιωτικό lobby για κάθε διαμέρισμα, το ιδιωτικό ασανσέρ...

Πριν και Μετά: Πώς ένα στενό σαλόνι έγινε η επιτομή του cozy

Οποιοδήποτε δωμάτιο μπορεί να μεταμορφωθεί, ανεξάρτητα αν είναι μικρό, στενό ή με παράξενη δομή και το σημερινό makeover...

Στη Σιγκαπούρη, μια οικογένεια ζει σε ένα flexible σπίτι 58τ.μ.

Όταν η κόρη μιας interior designer και ενός αρχιτέκτονα μετακόμισε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, έπρεπε άμεσα να το μεταμορφώσει...

Ένα υπέροχο, κομψό σπίτι στο Σικάγο με φανταστικές λεπτομέρειες

Φωτογραφίες: Kevin Miyazaki Μια σωστή ανακαίνιση για να είναι επιτυχημένη πρέπει να μοιάζει πως έγινε χωρίς κόπο αλλά με...

Όταν η ”ακαταστασία” γίνεται μέρος του ντεκόρ

Θεωρούμε πάντα πως τουλάχιστον οι κοινόχρηστοι χώροι του σπιτιού μας πρέπει να είναι αψεγάδιαστοι, τακτοποιημένοι χωρίς οπτική ακαταστασία,...

Δες εδώ ένα φανταστικό παιχνίδι με χρώματα

Κάποιες φορές δεν μπορούμε να κάνουμε εικόνα έναν χρωματικό συνδυασμό μέχρι να τον δεις μπροστά σου και αυτό,...