3 layouts για να αξιοποιήσεις έξυπνα και σωστά μια μικρή κουζίνα

Ημερομηνία:

Share :

Το να αξιοποιήσεις όσο το δυνατό καλύτερα μπορείς τον χώρο σε μια μικρή κουζίνα είναι ένα θέμα που πολλοί αντιμετωπίζουν, κυρίως στις πόλεις. Παρ’ όλα αυτά, σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο.

Πρόκειται για το δωμάτιο όπου χτυπά η καρδιά ενός σπιτιού, και αν θέλεις να τη μεγαλώσεις σε μέγεθος και έκταση πρέπει να σκεφτείς ένα open-plan concept και να συμπεριλάβεις την τραπεζαρία, ίσως και το σαλόνι σ’ αυτό. Πλέον δεν είναι σπάνιο η κουζίνα να καταλαμβάνει απλά έναν τοίχο σε πιο μικρά σπίτια αλλά αν θέλεις να βάλεις χαρακτήρα και να κάνεις την εικόνα λίγο πιο ενδιαφέρουσα, έχουμε 3 layouts που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Οι περισσότεροι που ζουν σε ένα διαμέρισμα έρχονται αντιμέτωποι με μια κουζίνα και μια τραπεζαρία μέσα στον χώρο του σαλονιού. Η λύση, όπως βλέπετε στις πιο πάνω φωτογραφίες, είναι το σχήμα ”U”. Η designer Fosca Mariam, στο μικρό διαμέρισμα του Λονδίνου, έφτιαξε την κουζίνα σε σχήμα ”U” για να τις δίνει τον δικό της χώρο ενώ παράλληλα τη διαχωρίζει από την τραπεζαρία.

Η κουζίνα – γκαλερί χαρακτηρίζεται από δύο παράλληλους ”τοίχους” αλλά στο συγκεκριμένο διαμέρισμα των πιο πάνω φωτογραφιών, η Zoe Zimmer έβαλε περισσότερη κομψότητα. Εδώ η κουζίνα λειτουργεί και σαν διάδρομος που ενώνει τις δύο άκρες του διαμερίσματος, αποφεύγοντας έτσι να κλείνει τους χώρους με πόρτες. Το πιο έξυπνο στοιχείο εδώ είναι ο καθρέφτης, που μπήκε πάνω από τα ντουλάπια για να δίνει την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Φωτογραφία: James McDonald

Σε ένα εντελώς open-plan λοφτ επέλεξαν κουζίνα που καταλαμβάνει μόνο έναν τοίχο. Τα ντουλάπια, πέραν από τους αποθηκευτικούς χώρους, κλείνει το πλυντήριο και το ψυγείο, δημιουργώντας μια αρμονική εικόνα ενός συνεχώμενου, ξύλινου τοίχου. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις την οπτική ακαταστασία που θα είχες με αυτή την επιλογή, αν όλα τα ράφια ήταν ανοιχτά και τα πάντα εκτεθειμένα.

Related articles

20 φωτογραφίες από ένα υπέροχο σπίτι στο Λονδίνο

Φωτογραφίες: Dean Hearne Το σπίτι, σε στυλ Arts & Crafts χτίστηκε με μεγάλα παράθυρα και άφθονο χαρακτήρα. Η ιδέα...

Ένα ιδιαίτερο σπίτι – αριστούργημα του design

Στην ήσυχη, γραφική γειτονιά Kosai, ένα σπίτι ξεχωρίζει σαν απόδειξη καινοτόμου design και βαθιάς κατανόησης της οικογενειακής ζωής....

Έχεις δει τα viral κρεβάτια από χαρτόνι των Ολυμπιακών Αγώνων;

Οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Παρίσι εν αναμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων...

Θα διάλεγες ποτέ μια τόσο λευκή κουζίνα;

Λέμε συχνά πως οι άχρωμες κουζίνες είναι κομψές αλλά σε τι βαθμό θα υιοθετούσες το έντονο λευκό; Η...

Τι θα έλεγες για μια terrazzo γωνιά στο μπάνιο;

Έχουμε αντιληφθεί όλοι πως τα πλακάκια terrazzo είναι διαχρονική αξία, αφού ποτέ το σχέδιο αυτό δεν θα μοιάζει...

6 φωτογραφίες από ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και… θησαυρούς!

Φωτογραφίες: Paul Massey Από την πρώτη της δουλειά σε ένα έντυπο ποίησης μέχρι βασικούς ρόλους σε εκδοτικούς οίκους, η...

Δύο αρχιτέκτονες ζουν σε ένα 55τ.μ. διαμέρισμα του 1860, στη Μαδρίτη

Το σπίτι των αρχιτεκτόνων Patricia Laguna και Ricardo Sánchez του Tra.ma, βρίσκεται στο κέντρο της Μαδρίτης και είναι...

Μια ιδέα για μια φανταστική, ολάνθιστη βεράντα

Τα απογεύματα και τα βράδια του καλοκαιριού είναι ωραίο να τα περνάμε στη βεράντα, αρκεί αυτή η βεράντα...