Πώς να κάνεις σωστό mix & match με τις καρέκλες της τραπεζαρίας

Ημερομηνία:

Share :

Υπάρχουν τρεις τρόποι να προσεγγίσεις το δωμάτιο της τραπεζαρίας: καρέκλες σετ που είναι όλες ίδιες, ταιριαστές στο πλάι και δύο διαφορετικές – αλλά ίδιες μεταξύ τους – στις κεφαλές του τραπεζιού και ένα πλήρες ανακάτωμα. Δεν υπάρχουν λάθος επιλογές, είναι όλα θέμα στυλ.

Ίσως σ’ αρέσει η ιδέα της αντίθεσης ή απλά έχεις υπόψη σου πολλές διαφορετικές καρέκλες και δεν θέλεις να διαλέξεις.

Σε πολλά, πιο παραδοσιακά σετ τραπεζαρίας οι καρέκλες στις κεφαλές είναι λίγο διαφορετικές, συνήθως πιο μεγάλες από τις υπόλοιπες, για να τονίζουν τη σημαντικότητα του ατόμου που καταλαμβάνει τη θέση. Πλέον δεν παίρνουμε τις καρέκλες και τις θέσεις τόσο σοβαρά, αλλά η αντίθεση πάντα είναι ωραία στο μάτι.

Το πρώτο σετ είναι πιο κοντά στα παραδοσιακά δεδομένα. Οι καρέκλες στις δύο πλευρές του τραπεζιού έχουν ακάλυπτο ξύλο ενώ στις κεφαλές είναι πιο αναπαυτικές και ντυμένες. Όλες, ωστόσο, ακολουθούν πιο ήπια παλέτα, που ταιριάζει με τα χρώματα του δωματίου.

Στη δεύτερη, έχουμε σαν βασικό υλικό το ξύλο. Το σκουρόχρωμο χρώμα στις καρέκλες εξισορροπείται με τις απαλές αποχρώσεις του μπλε στο χαλί και δεν ”κατεβάζει” τη φωτεινότητα του δωματίου.

Στο τρίτο παίζουμε με αντιθέσεις. Καρέκλες σε γήινες αποχρώσεις, με πιο vintage ύφος στο μήκος του τραπεζιού και μοντέρνες στις κεφαλές. Ο συνδυασμός του ξύλου και του μετάλλου δημιουργεί μια ”σύγκρουση” ευχάριστη αισθητικά.

Φωτογραφία: Tessa Neustadt

Αν είσαι ανοιχτός σε πιο ”τολμηρά” σετ, δύο rattan καρέκλες στις κεφαλές, ένα ξύλινο παγκάκι στο ένα μήκος και δύο ντυμένες σαλονιού είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Ή ακόμα και δύο παγκάκια με δύο rattan καρέκλες.

Related articles

Μια απίθανη ιδέα για να βάλεις φυτά στον χώρο σου

Αν ψάχνεις έναν έξυπνο και ξεχωριστό τρόπο να βάλεις φυτά στον χώρο σου, κυρίως αν πρόκειται για λίγα...

52τ.μ. με ουδέτερα χρώματα και ηρεμία στο Χονγκ Κονγκ

Στον 31ο όροφο ενός μοντέρνου κτηρίου, ο Desmond Wong σχεδίασε το διαμέρισμά του με τέτοιο τρόπο, ώστε να...

REALTYon EXPO: Οι εγγραφές σε επίπεδα ρεκόρ μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη

Λίγες μέρες μόλις πριν την επιστροφή της REALTYon EXPO στην Κύπρο, ο ενθουσιασμός αρχίζει να φτάνει σε κορυφαία...

Βρήκαμε την πιο μοντέρνα σειρά επίπλων εξωτερικού χώρου στην Κύπρο!

Καλοκαίρι στην Κύπρο σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ατελείωτες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Αν ψάχνετε για...

Ένα εντυπωσιακό, εργένικο διαμέρισμα γεμάτο πολυτέλεια

Φωτογραφίες: Hector M. Sanchez Με αποστολή να μετατρέψει ένα παλιό διαμέρισμα σε έναν χώρο για πάρτι και εργένικη ζωή,...

Ο τρόπος να κάνεις τη συλλογή από φλιτζάνια πρωταγωνίστρια στον χώρο

Η συλλογή από φλιτζάνια είναι αγαπημένος... εθισμός πολλών, αλλά σπάνια έχουμε τον τρόπο να τα αναδείξουμε όπως θέλουμε....

8 ιδέες για να φτιάξεις την πιο ωραία γωνια κάτω από τη σκάλα

O αντισυμβατικός χώρος που ''περισσεύει'' κάτω από μια σκάλα σχεδόν μένει ανεκμετάλλευτος, γιατί το ιδιόμορφο σχήμα του μας...

Κι όμως αυτό το υπέροχο σπίτι ήταν κάποτε εργοστάσιο παγωτού

Φωτογραφίες: Michael Sinclair Οι σχεδιαστές επίπλων Russell Pinch και Oona Bannon ανακάλυψαν μια αποθήκη στην εξοχή του Λονδίνου, που...