4 tips για να εκμεταλλευτείς σωστά ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Ημερομηνία:

Share :

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος που θέλουμε να νιώθουμε όσο το δυνατό περισσότερο ”δικό μας”. Αυτό σημαίνει πως θέλεις τα αγαπημένα σου αντικείμενα μέσα, εικόνες που θα σου φτιάχνουν τη διάθεση και χώρο για να νιώθεις άνετα. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο όμως ο χώρος που έχεις στη διάθεσή σου να είναι μικρός σε σημείο που δεν ξέρεις πώς θα ζεις και θα κινείσαι μέσα σ’ αυτόν χωρίς να νιώθεις σε κάθε σου βήμα πόσο μικρός είναι.

Πρέπει να αναθεωρήσεις γιατί υπάρχουν έξυπνοι τρόποι που θα κάνουν την οργάνωση και τη διαρρύθμιση του χώρου απλή και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερο απ’ ό,τι περίμενες.

Εντοιχισμένη Αποθήκευση

Ίσως ακούγεται λογικό, κι όμως δεν είναι στις πρώτες σκέψεις όταν έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Όταν έχεις αυτόνομα έπιπλα είναι συνήθως πιο ογκώδη και πιάνουν, συνεπώς, περισσότερο χώρο. Η πιο συχνή λύση είναι οι εντοιχισμένες ντουλάπες αλλά μπορείς να προχωρήσεις και σε βιβλιοθήκες ή ακόμα και απλά ράφια αποθήκευσης.

Βάλε το Κρεβάτι στην Άκρη

Ένας έξυπνος τρόπος να εκμεταλλευτείς όσο το δυνατό περισσότερο χώρο μέσα στο υπνοδωμάτιο, είναι να βάλεις στην άκρη το κρεβάτι αφού θα επελευθερώσεις περισσότερο χώρο. Αυτή είναι μια καλή λύση, επίσης, για το παιδικό ή το γκεστ υπνοδωμάτιο γιατί αυτά τα δωμάτια είναι συνήθως πιο μικρά. Το υπνοδωμάτιο της φωτογραφίας κάποτε ήταν σοφίτα γι’ αυτό η δομή του χώρου ήταν παράξενη. Το κρεβάτι μπήκε σε ένα, ας πουμε, κουτί και οι τοίχοι ντύθηκαν με ταπετσαρία για να δημιουργούν μια διαφορετική ζώνη.

Φωτογραφία: Alexander James

Κάθισμα στο Παράθυρο

Το κενό κάτω από ένα παράθυρο συνήθως μένει ανεκμετάλλευτος κι αν έχεις επίσης περιορισμό λόγω του μεγέθους του δωματίου, η αξιοποίησή του ίσως σε κάνει να πιστεύεις πως θα κλείσεις τον χώρο ακόμα περισσότερο. Ένα λεπτοκομμένο, κομψό κάθισμα θα δεις πως θα απογειώσει το δωμάτιο με τρόπους που δεν περίμενες. Μπορείς να τον κάνεις γωνιά για διάβασμα ή απλά χαλάρωση.

Σκέψου Εναλλακτικά

Σε τέτοιους χώρους επιβάλλεται να είσαι δημιουργικός και να σκεφτείς ”outside the box”. Στην αριστερά φωτογραφία, εκεί που κάποτε υπήρχε τζάκι πλέον υπάρχει παπουτσοθήκη, αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις κάτι τέτοιο, μπορείς να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο αν οι τοίχοι είναι ευνοϊκοί. Από την άλλη, μια όμορφη λύση είναι να δημιουργήσεις ράφι πάνω από το κρεβάτι.

Related articles

Μια απίθανη ιδέα για να βάλεις φυτά στον χώρο σου

Αν ψάχνεις έναν έξυπνο και ξεχωριστό τρόπο να βάλεις φυτά στον χώρο σου, κυρίως αν πρόκειται για λίγα...

52τ.μ. με ουδέτερα χρώματα και ηρεμία στο Χονγκ Κονγκ

Στον 31ο όροφο ενός μοντέρνου κτηρίου, ο Desmond Wong σχεδίασε το διαμέρισμά του με τέτοιο τρόπο, ώστε να...

REALTYon EXPO: Οι εγγραφές σε επίπεδα ρεκόρ μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη

Λίγες μέρες μόλις πριν την επιστροφή της REALTYon EXPO στην Κύπρο, ο ενθουσιασμός αρχίζει να φτάνει σε κορυφαία...

Βρήκαμε την πιο μοντέρνα σειρά επίπλων εξωτερικού χώρου στην Κύπρο!

Καλοκαίρι στην Κύπρο σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ατελείωτες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Αν ψάχνετε για...

Ένα εντυπωσιακό, εργένικο διαμέρισμα γεμάτο πολυτέλεια

Φωτογραφίες: Hector M. Sanchez Με αποστολή να μετατρέψει ένα παλιό διαμέρισμα σε έναν χώρο για πάρτι και εργένικη ζωή,...

Ο τρόπος να κάνεις τη συλλογή από φλιτζάνια πρωταγωνίστρια στον χώρο

Η συλλογή από φλιτζάνια είναι αγαπημένος... εθισμός πολλών, αλλά σπάνια έχουμε τον τρόπο να τα αναδείξουμε όπως θέλουμε....

8 ιδέες για να φτιάξεις την πιο ωραία γωνια κάτω από τη σκάλα

O αντισυμβατικός χώρος που ''περισσεύει'' κάτω από μια σκάλα σχεδόν μένει ανεκμετάλλευτος, γιατί το ιδιόμορφο σχήμα του μας...

Κι όμως αυτό το υπέροχο σπίτι ήταν κάποτε εργοστάσιο παγωτού

Φωτογραφίες: Michael Sinclair Οι σχεδιαστές επίπλων Russell Pinch και Oona Bannon ανακάλυψαν μια αποθήκη στην εξοχή του Λονδίνου, που...