Οι 7 ηλεκτρικές συσκευές που χρειάζεσαι σε ένα νέο σπίτι (και πού θα βρεις τις καλύτερες)

Ημερομηνία:

Share :

Όταν έρθει η στιγμή να εξοπλίσεις το σπίτι σου με ηλεκτρικές συσκευές, πολλά μπορεί να περνούν από το μυαλό σου. Σίγουρα ξέρεις τις βασικές, αυτές που σου έρχονται στο μυαλό μόλις σκεφτείς ”κουζίνα” ή ”νέο σπίτι” αλλά υπάρχουν κι αυτές που ίσως θεωρείς πολυτέλεια αλλά στην πραγματικότητα είναι επένδυση. Ένα σπίτι χρειάζεται τις απαραίτητες, αλλά και αυτές που θα σου λύνουν τα χέρια, που θα σε διευκολύνουν και θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη. Στον Ανδρέα Χαραλάμπους θα βρεις αυτό που αναζητάς, με τους έμπειρους συμβούλους πωλήσεων να σε καθοδηγούν βήμα- βήμα, ανάλογα με τις ανάγκες και το budget σου.

Ψυγείο: Ο “άρχοντας” της κουζίνας 

Ένα ψυγείο αποτελεί ένα κομβικό σημείο σε κάθε κουζίνα. Μια από τις πιο σημαντικές ηλεκτρικές συσκευές, απ’ το να εξασφαλίζει ότι τα τρόφιμα διατηρούνται φρέσκα και ασφαλή προς κατανάλωση έως το να διατηρεί τα αγαπημένα μας ροφήματα δροσερά.  Σημαντικά κριτήριο ως προς την επιλογή είναι η χωρητικότητα, η ενεργειακή κλάση, η ετήσια κατανάλωση ρεύματος, οι διαστάσεις, αν θα είναι με καταψύχτη ή χωρίς και αν θα είναι εντοιχισμένο ή ελεύθερο. Επειδή τα περισσότερα διαθέτουν ένα σωρό πρακτικές πρόσθετες λειτουργίες, όπως non frost τεχνολογία, έξοδο για παγάκια ή/και νερό, ειδοποίηση πόρτας, πρέπει να δεις σε πρακτικό επίπεδο όσα διευκολύνουν την καθημερινότητά σου, με βάση το budget σου. 

Δες ψυγεία για όλα τα budgets ΕΔΩ 

Φούρνος: Η “καρδιά” κάθε σπιτιού 

Από τη στιγμή που αποτελεί το “όχημα” για να φτιάξεις με αγάπη φαγητό για την οικογένεια και τους φίλους σου, εύλογα, μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι. Μπορεί να αγοραστεί ανεξάρτητα από τις εστίες και στα περισσότερα σπίτια είναι εντοιχισμένος. Οι ηλεκτρικοί φούρνοι χάρη στον ηλεκτρικό ανεμιστήρα που διαθέτουν, επιτυγχάνουν ομοιόμορφη θερμοκρασία. Οι περισσότεροι διαθέτουν προγράμματα ψησίματος και δυνατότητα προγραμματισμού για συγκεκριμένο χρόνο και θερμοκρασία. Επίσης, πολλοί διαθέτουν επιπρόσθετες λειτουργίες, όπως θέρμανση με μικροκύματα, grill και απόψυξη κατεψυγμένων τροφίμων, καθώς και έξυπνες ρυθμίσεις ασφαλείας. Εκτός από τους ηλεκτρικούς, υπάρχουν οι φούρνοι αερίου, όπως επίσης και οι διπλοί φούρνοι. Πέρα από την κατανάλωση ενέργειας, καλό θα ήταν να λάβεις υπόψη εξ αρχής τις διαθέσιμες τεχνολογίες καθαρίσματος, όπως για παράδειγμα αν οι εσωτερικές επιφάνειες είναι επικαλυμμένες με σμάλτο, στις οποίες αρκεί ένα απλό σκούπισμα. Να θυμάσαι πως θα ευγνωμονείς την προνοητικότητά σου στην πορεία. 

Εδώ μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην πλούσια συλλογή από φούρνους. 

Εστία: Ένας “σεφ” στη διάθεσή σου 

Μια από τις ευκολίες που μας παρέχει η τεχνολογία και κυριολεκτικά μάς λύνει τα χέρια. Υπάρχουν εστίες επαγωγικές, κεραμικές και αερίου. Η επιλογή εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες σου και τη διαρρύθμιση της κουζίνας σου. Στις επαγωγικές εστίες, η επιφάνεια μαγειρέματος θερμαίνεται μόνο από κάτω, χρησιμοποιώντας λιγότερη από τη μισή ενέργεια σε σχέση με τις τυπικές εστίες. Το μαγείρεμα σε επαγωγική εστία παρέχει ταχύτερη θέρμανση, βελτιωμένη θερμική απόδοση και πιο ακριβή έλεγχο. Οι κεραμικές εστίες χρησιμοποιούν θερμαντικές αντιστάσεις κάτω από μια υαλοκεραμική επιφάνεια, οι οποίες ζεσταίνονται και μεταφέρουν τη θερμότητα στην επιλεγμένη ζώνη μαγειρέματος. Παράλληλα, παράγουν άμεσα θερμότητα και ανταποκρίνονται γρήγορα στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Οι εστίες αερίου σού παρέχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζεις τα επίπεδα θερμότητας με ακρίβεια.

Για μια ολοκληρωμένη σειρά από εστίες, δες περισσότερα εδώ 

Αποσμητήρας: Ο “προστάτης” της κουζίνας 

Απαραίτητος γιατί βοηθά να κρατήσεις το σπίτι σου καθαρό από τις μυρωδιές όταν μαγειρεύεις, αλλά και να προστατέψεις από τους υδρατμούς τους τοίχους και τα κοντινά στην κουζίνα έπιπλα. Για τη σωστή επιλογή θα πρέπει να λάβεις υπόψη την ενεργειακή κλάση, την ισχύ της απορροφητικότητας, τα επίπεδα θορύβου και τον τύπο απορροφητήρα που ταιριάζει στην κουζίνα σου. 

Εδώ θα ανακαλύψεις τον απορροφητήρα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. 

Πλυντήριο πιάτων και ρούχων: Οι μαγικοί βοηθοί του σπιτιού 

Ορισμένοι θεωρούν το πρώτο ως πολυτέλεια και το δεύτερο ως αναγκαίο για κάθε σπίτι. Για την ακρίβεια και τα δύο είναι εξίσου απαραίτητα. Για το πλυντήριο ρούχων θα λάβεις υπόψη την ενεργειακή απόδοση, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τις πρόσθετες λειτουργίες, τα διαφορετικά προγράμματα και φυσικά το μέγεθος του νοικοκυριού και τις ανάγκες σου. Μην παραλείψεις να συνυπολογίσεις τις διαστάσεις του χώρου σου, τη χωρητικότητα του κάδου και αν θα είναι εντοιχισμένο ή όχι. Από την άλλη, το πλυντήριο πιάτων, δεν σου εξοικονομεί μόνο χρόνο, αλλά μειώνει την κατανάλωση νερού. Για την αγορά, θα πρέπει να λάβεις υπόψη το μέγεθος του νοικοκυριού σου και το διαθέσιμο χώρο. 

Για πλυντήρια ρούχων δες εδώ και για πιάτων εδώ

Στεγνωτήριο ρούχων: Ο “κρυφός”σύμμαχος 

Παρά την έντονη ηλιοφάνεια που επικρατεί στην Κύπρο τους πλείστους μήνες του χρόνου, ένα στεγνωτήριο είναι απαραίτητο, καθώς πρόσφατες μελέτες έχουν καταδείξει την επικινδυνότητα για την υγεία σου που έχει το άπλωμα ρούχων στο εσωτερικό του σπιτιού. Οπότε, αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά, τότε ένα στεγνωτήριο ρούχων είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη προσθήκη. Οι πλέον εξελιγμένες συσκευές διαθέτουν αισθητήρες που αφήνουν τα υφάσματα ελάχιστα υγρά (Iron Dry). Αυτό σημαίνει πως το σιδέρωμα γίνεται ευκολότερο και εξοικονομείς χρόνο και χρήμα. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να συνυπολογίσεις την ενεργειακή κλάση και το θόρυβο που παράγει. 

Μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ

Μπορείς να επισκεφτείς το φυσικό κατάστημα στη Λάρνακα (Αγίου Επικτήτου 1 , 7735, Κοφίνου) ή το e-shop με ένα κλικ εδώ.

Related articles

Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφορεί το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο

Με τις λήψεις να έχουν τραβηχτεί στα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας Poor Things στη Βουδαπέστη, οι φωτογραφίες του βιβλίου...

4 διαμερίσματα της Ευρώπης που συνδυάζουν κομψότητα και χαρακτήρα

Όταν ψάχνεις για έμπνευση στο interior design, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα βρεις μπροστά σου εικόνες από ευρωπαϊκά...

6 μέτρα παράθυρα και πολλά φυτά σε αυτό το loft του Σαν Φρανσίσκο

Φωτογραφίες: @im_ericwang / Instagram Σε ένα loft του Σαν Φρανσίσκο, τα μεγάλα παράθυρα λειτουργούν σαν θετικό αλλά και, κάπως,...

Πριν και Μετά: Μια μουντή κουζίνα γέμισε φως και στυλ

Σίγουρα όταν έχεις πολλά παράθυρα σε ένα δωμάτιο μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση αλλά σπάνια μπορούν να την...

Ανακαλύπτοντας την «oλλανδική» τέχνη, στη νέα γκαλερί της Κύπρου

Η πρώτη εκθεσιακή και out of the box γκαλερί ανοίγει τις πόρτες της στην καρδία της Λευκωσία, γεμάτη...

Το Art Nouveau διαμέρισμα ενός καλλιτέχνη, με απρόσκοπτη θέα στη Βαρκελώνη

Φωτογραφίες: Salva Lopez ''Νομίζω είναι το σπίτι που βρίσκεται πιο ψηλά στην πόλη'' λέει ο καλλιτέχνης Sergio Roger στο...

Ο ιδανικός τρόπος για να βάλεις πράσινο σε ένα μικρό μπαλκόνι

Είναι πολύ πιθανό το σπίτι των ονείρων σου να είναι διαμέρισμα, χωρίς κήπο, χωρίς αυλή και, συνεπώς, χωρίς...

22 απρόσμενες φωτογραφίες από ένα σπίτι στο Notting Hill

Φωτογραφίες: James McDonald O Bryan O'Sullivan, ιδρυτής του BOS Studio, έχει ταυτιστεί με τα πιο γκλαμ κτήρια του κόσμου...