Mix & match design διαφορετικών εποχών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία:

Share :

Φωτογραφίες: studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το γραφείο Abstruct Architects ανέλαβε τον ανασχεδιασμό ενός διαμερίσματος, εμβαδού 77.τ.μ., με πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία ενός άνετου και ευχάριστου περιβάλλοντος για την ιδιοκτήτρια, της οποίας η μόνιμη κατοικία βρίσκεται στην Ελβετία και αξιοποιεί το διαμέρισμα κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της στην Ελλάδα.

Η κατοικία κατασκευάστηκε το 1960 και η διάταξή της ακολουθεί την τυπική διάταξη των διαμερισμάτων της εποχής, με τους στενόμακρους διαδρόμους και τα χωριστά δωμάτια.

Σκοπός του ανασχεδιασμού ήταν να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ανοιχτός χώρος, ο οποίος θα εκμεταλλεύεται το φυσικό φως, ανοίγοντας την οπτική στην εκπληκτική θέα στο Θερμαϊκό.

Στην τραπεζαρία, στο κέντρο του διαμερίσματος, ξεχωρίζει η ταπετσαρία «Αμυγδαλιά» του Van Gogh, η οποία σε συνδυασμό με τα προϋπάρχοντα διακοσμητικά γύψινα στοιχεία και την επίπλωση σε λιτές γραμμές, δημιουργεί ένα ενδιαφέρον mix n’ match design διαφορετικών εποχών.

Ένας μεγάλος συρόμενος διαχωριστικός τοίχος δημιουργήθηκε με σκοπό να ενώσει τον χώρο του καθιστικού και της τραπεζαρίας με το μπροστινό δωμάτιο, προσφέροντας έναν ευρύχωρο και φωτεινό χώρο διαβίωσης. Όταν ο συρόμενος τοίχος κλείνει, δημιουργεί την επιλογή ενός ξεχωριστού δωματίου-ξενώνα με απόλυτη ιδιωτικότητα.

Το έπιπλο εισόδου στο διάδρομο ενσωματώνεται με το χώρο της κουζίνας, δημιουργώντας επίσης έναν αισθητικά και οπτικά ενιαίο και συνεχόμενο χώρο.

Οι αποχρώσεις του φυσικού δρυ στα δάπεδα και τα έπιπλα, τα πλακάκια σε ανοιχτό γκρι μωσαϊκό με ρετρό διάθεση, οι υπόλευκες επιφάνειες στην κουζίνα, οι κατάλευκοι τοίχοι και κουφώματα, το βαθύ μπλε και οι απαλοί γκρι-μπλε τόνοι των καθισμάτων και οι ορειχάλκινες λεπτομέρειες των φωτιστικών σωμάτων, αναμειγνύονται αρμονικά για να δημιουργήσουν ένα ήρεμο και ευχάριστο περιβάλλον.

Στους χώρους της κατοικίας περιλαμβάνονται ένα υπνοδωμάτιο, ένα μεγάλο λουτρό και ένα μικρότερο WC φιλοξενούμενων, το οποίο λειτουργεί και σαν πλυσταριό.

Τα υλικά και οι παλέτες χρωμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι σε ουδέτερες και ανοιχτόχρωμες φυσικές αποχρώσεις.

Πηγή: Popaganda.gr

Related articles

Τι είναι το hygge και πώς να το υιοθετήσεις

Προφέρεται ''χιούγκε'' και είναι η δανέζικη λέξη που περιγράφει τη χαλάρωση και τη θαλπωρή. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο,...

15 φωτιστικά δαπέδου που θα λατρέψεις, από την κυπριακή αγορά

Τα επιδαπέδια φωτιστικά δεν είναι αναγκαία αλλά, πέραν της λειτουργίας τους, ας παραδεχτούμε πως ολοκληρώνουν ένα δωμάτιο για...

Το μπάνιο σε αποχρώσεις της άμμου, για απόλυτη αποφόρτωση

Φωτογραφίες: AX Interiors Στο μπάνιο θέλεις να χαλαρώσεις, να αναζωογονηθείς, να ηρεμήσει το μάτι και το μυαλό. Εαν πάλι...

16 κόλπα για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Μικρό σπίτι ή διαμέρισμα; Το να μπορέσεις να χωρέσεις όλα όσα θέλεις μέσα σε έναν μικρό χώρο και...

Μια ασυνήθιστη βιβλιοθήκη δημιουργεί ένα ιδιαίτερο εφέ στο σαλόνι

Φωτογραφίες: Denilson Machado / MCA Estúdio Έχεις πολλά βιβλία και φοβάσαι πως ακόμα κι αν τα τακτοποιήσεις στο σαλόνι...

9 φανταστικοί συνδυασμοί χρωμάτων που αξίζει να σκεφτείς

Οι συνδυασμοί χρωμάτων είναι μια δύσκολη απόφαση, κυρίως αν το κάνεις για πρώτη φορά. Σε αντίθεση με ένα...

5 tips για καλό feng shui στην είσοδο του σπιτιού

Όλοι θέλουμε να επιστρέφουμε σε ένα χαρούμενο και υγιές σπίτι αλλά πολλές φορές, μικρές λεπτομέρειες που σχεδόν δεν...

Σε έναν… βάλτο χτίστηκε ένα υπέροχο, ξύλινο σπίτι

Φωτογραφίες: Owen Gale Μέχρι πριν λίγο καιρό στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν βάλτοι και γκρεμισμένοι στάβλοι του 19ου αιώνα, μέρος...