Ένα πολυτελές δεντρόσπιτο στην Εσθονία, που θα ερωτευτείς

Ημερομηνία:

Share :

Φωτογραφία: Tõnu Tunnel

Το αρχιτεκτονικό στούντιο B210, με έδρα το Ταλίν της Εσθονίας, σχεδίασε μια ιδιαίτερη εξοχική κατοικία στην επαρχία Ράπλα, τοποθετημένη σ’ ένα εσθονικό έλος.

Η κατοικία παραπέμπει σε δεντρόσπιτο καθώς είναι υπερυψωμένη πάνω από την ελώδη τοποθεσία της σε πασσάλους και διαθέτει σκαλοπάτια που σκαρφαλώνουν προς το κτίριο για να φτάσουν σε μια βεράντα που το περικυκλώνει. 

Οι ιδιοκτήτες αυτού του ιδιαίτερου εξοχικού επιθυμούσαν το τελικό αποτέλεσμα να βρίσκεται στο ανέγγιχτο τοπίο βάλτου και να παρέχει διαμονή για ένα άτομο ή ένα ζευγάρι στο μονόκλινο δωμάτιό της.

Η κατοικία διαθέτει επιπλέον έναν χώρο εστίασης με ξυλόσομπα καθώς και ένα μικρό μπάνιο. Οι κουρτίνες μπορούν να τραβηχτούν κατά μήκος του δωματίου για να διαχωρίσουν το κρεβάτι από το καθιστικό δίπλα στη φωτιά.

Οι βεράντες γύρω από την κατοικία προσφέρουν άφθονο υπαίθριο χώρο. Η τοποθεσία της επιλέχθηκε προσεκτικά ώστε να περιοριστεί η επίδραση του κτιρίου στο υπάρχον οικοσύστημα.

Η ιδιαίτερη γεωμετρία της Maidla Nature Resort είναι επενδυμένη εξ ολοκλήρου με σκούρα καφέ, θερμοκατεργασμένη τέφρα που τη βοηθά να εναρμονιστεί με το φυσικό της περιβάλλον. Η B210 δήλωσε ότι ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τα δεντρόσπιτα και αναπτύχθηκε για να ελαχιστοποιηθεί η όχληση του εδάφους και των δέντρων.

Όπως και στο εξωτερικό έτσι και στο εσωτερικό της, ο σχεδιασμός της κατοικίας είναι σχολαστικά μελετημένος με στόχο να εναρμονιστεί με τη φύση και να προσφέρει άνεση στους κατοίκους της.

Πηγή: LIFO

Related articles

12 φωτογραφίες από ένα διαμέρισμα γεμάτο τέχνη, χρώμα και στυλ

Φωτογραφίες: Alexander James Η interior designer Sarah Peake αγόρασε το διαμέρισμά της στο δυτικό Λονδίνο πριν τρία χρόνια, ξεκινώντας...

Τα εντυπωσιακά ”πριν και μετά” 5 υπνοδωματίων

Είτε είχες ακολουθήσει μια τάση που δεν είναι πλέον δημοφιλής, είτε απλά έχεις κουραστεί με την εικόνα του...

Η Kartell λάνσαρε την πιο ροζ συλλογή της

Η συνεργασία της Mattel και της Kartell συνεχίζεται με μια ολοκαίνουργια συλλογή. Αν αγαπάς το ροζ αυτό σίγουρα...

Μέσα σε ένα γαλήνιο σπίτι με έναν ονειρεμένο κήπο

Στην κατοικημένη περιοχή της Μελβούρνης, στο κέντρο της πόλης, ένα κτήριο που σχεδιάστηκε και χτίστηκε το 1864 από...

Περιπλανώμενη: Μια έκθεση – ταξίδι σε εικόνες, συναισθήματα και αλήθειες

Με μοναδική δημιουργική προσέγγιση, η πολυταξιδεμένη ζωγράφος, εντυπωσιασμένη από αλλιώτικες κουλτούρες και απρόσμενες ανθρώπινες συναντήσεις, εκφράζει στα έργα...

Ένα φωτιστικό που προσαρμόζεται στις ανάγκες σου

Σε ένα δωμάτιο όπου περνούμε πολλές ώρες είναι σημαντικό να έχουμε διάφορα φωτιστικά που θα ανταποκρίνονται σε διαφορετικές...

Ένα εξοχικό από τα ’30s, γεμάτο απρόσμενα χρώματα και σχέδια

Φωτογραφίες: Paul Massey Οι ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού ήθελαν να τo ανανεώσουν με εντυπωσιακό design γεμάτο με απρόσμενες λεπτομέρειες....

Μια απλή, κομψή κουζίνα ιδανική για διαμέρισμα

Σε ένα διαμέρισμα όπου ο χώρος είναι σίγουρα πιο περιορισμένος ή ακόμα και σε ένα σπίτι πιο μικρό,...