Γιατί να βάλεις νησίδα στην κουζίνα σου;

Ημερομηνία:

Share :

Χρειαζόμαστε αλήθεια νησίδα στην κουζίνα; Ο λόγος που οι νησίδες είναι τόσο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια είναι πως το δωμάτιο της κουζίνας έχει ”απενεχοποιηθεί”.

Οι μοντέρνες κουζίνες – πέραν της βασικής τους χρησιμότητας – γίνονται με το σκεπτικό πως εκεί θα μαζεύεται η παρέα και η οικογένεια, θα απολαμβάνεις πρόγευμα και θα χαλαρώνεις με καφέ.

Αυτή ακριβώς είναι η σκέψη πίσω από τις νησίδες.

Φωτογραφία: Lindsay Salazar

Αν μη τι άλλο, μπορείς να την αξιοποιήσεις όπως θέλεις. Για παράδειγμα, αν σ’ αυτή επιλέξεις να βάλεις έναν δεύτερο νεροχύτη για επιπλέον βοήθεια, ή πολύ απλά να αξιοποιήσεις τη βάση του σαν έξτρα αποθηκευτικό χώρο, γεμάτη συρτάρια και ντουλάπια.

Φωτογραφία: Alex Zarour

Επιπλόν, όπως είπαμε, μπορεί να γίνει σημείο εστίασης για μικρά πάρτι ή gatherings της οικογένειας ή με φίλους. Το κλειδί εδώ είναι να τοποθετήσεις στη μία πλευρά, μια σειρά από ψηλά καθήσματα / stools.

Φωτογραφία: Robert Radifera

Για να την αξιοποιήσεις στο έπακρον, πέραν από τα συρτάρια και τα ντουλάπια μπορείς να ξεκλέψεις χώρο για ηλεκτρικές συσκευές όπως π.χ. τον φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι εξοικονομείς χώρο στις επιφάνειες της κουζίνας.

Φωτογραφία: Keyannabowen

Στην τελική, αν έχεις τον χώρο για νησίδα στο δωμάτιο της κουζίνας σου αλλά δεν θέλεις να δεσμευτείς με κάτι τόσο μόνιμο, μπορείς να επενδύσεις σε ένα ψηλό τραπέζι (ή, κινητές νησίδες όπως τις αποκαλούν).

Με λίγα λόγια, αν αγαπάς να βλέπεις νησίδες σε κουζίνες και το έχεις βάλει στο μυαλό σου σαν μια ωραία ιδέα, κι αν ο χώρος σου το επιτρέπει, κάνε το! Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγεις χαμένος.

Related articles

Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφορεί το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο

Με τις λήψεις να έχουν τραβηχτεί στα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας Poor Things στη Βουδαπέστη, οι φωτογραφίες του βιβλίου...

4 διαμερίσματα της Ευρώπης που συνδυάζουν κομψότητα και χαρακτήρα

Όταν ψάχνεις για έμπνευση στο interior design, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα βρεις μπροστά σου εικόνες από ευρωπαϊκά...

6 μέτρα παράθυρα και πολλά φυτά σε αυτό το loft του Σαν Φρανσίσκο

Φωτογραφίες: @im_ericwang / Instagram Σε ένα loft του Σαν Φρανσίσκο, τα μεγάλα παράθυρα λειτουργούν σαν θετικό αλλά και, κάπως,...

Πριν και Μετά: Μια μουντή κουζίνα γέμισε φως και στυλ

Σίγουρα όταν έχεις πολλά παράθυρα σε ένα δωμάτιο μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση αλλά σπάνια μπορούν να την...

Ανακαλύπτοντας την «oλλανδική» τέχνη, στη νέα γκαλερί της Κύπρου

Η πρώτη εκθεσιακή και out of the box γκαλερί ανοίγει τις πόρτες της στην καρδία της Λευκωσία, γεμάτη...

Το Art Nouveau διαμέρισμα ενός καλλιτέχνη, με απρόσκοπτη θέα στη Βαρκελώνη

Φωτογραφίες: Salva Lopez ''Νομίζω είναι το σπίτι που βρίσκεται πιο ψηλά στην πόλη'' λέει ο καλλιτέχνης Sergio Roger στο...

Ο ιδανικός τρόπος για να βάλεις πράσινο σε ένα μικρό μπαλκόνι

Είναι πολύ πιθανό το σπίτι των ονείρων σου να είναι διαμέρισμα, χωρίς κήπο, χωρίς αυλή και, συνεπώς, χωρίς...

22 απρόσμενες φωτογραφίες από ένα σπίτι στο Notting Hill

Φωτογραφίες: James McDonald O Bryan O'Sullivan, ιδρυτής του BOS Studio, έχει ταυτιστεί με τα πιο γκλαμ κτήρια του κόσμου...