Το συχνό πρόβλημα στην κουζίνα και 4 τρόποι να το λύσεις

Ημερομηνία:

Share :

Κεντρική Φωτογραφία: Simona Sergi

Είναι φυσικό επόμενο πως το ύψος του ταβανιού σε μία κουζίνα θα είναι το ίδιο με το υπόλοιπο σπίτι και αυτό, πολλές φορές, δεν είναι ιδιαίτερα βολικό όταν πρέπει να εγκαταστήσουμε ντουλάπια. Στις περισσότερες κουζίνες τα ψηλά ντουλάπια δεν καλύπτουν ολόκληρο το ύψος του τοίχου αλλά μέχρι ένα σημείο.

Το κενό που μένει πάνω από τα ντουλάπια είναι μένει ανεκμετάλλευτο με αποτέλεσμα να φαίνεται μια αμήχανη εικόνα. Δεν μπορείς να αποθηκεύσεις χρήσιμα αντικείμενα γιατί η πρόσβασή σου είναι δύσκολη και εύκολα μπορεί να προκληθεί ακαταστασία.

Φωτογραφία: Miranda Estes / Studio AM

Είτε έχεις ράφια ή ντουλάπια, μπορείς να αξιοποιήσεις τον κενό χώρο με task φωτισμό. Οι απλίκες, σε σχέδιο που ταιριάζει με το στυλ που έχεις επιλέξει για την κουζίνα, με τον κατάλληλο φωτισμό μπορούν να δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Φωτογραφία: Rafael Soldi / Wittman Estes

Μπορείς, ωστόσο, να καταφύγεις στην εύκολη λύση της διακόσμησης αν έχεις στο μυαλό σου πως πρέπει να είσαι εγκρατής. Στην πιο πάνω φωτογραφία, πάνω από τα ντουλάπια τοποθετήθηκαν βάζα και μετρημένα βιβλία, δίνοντας χαρακτήρα και προσωπικότητα χωρίς να δημιουργούν οπτική φασαρία.

Φωτογραφία: Bruce Damonte / Studio VARA

Αν είσαι πρόθυμος να πας με πιο δραστικές κινήσεις, και αν η κουζίνα σου το έχει ανάγκη, μπορείς να δημιουργήσεις παράθυρα που θα αφήνουν το φυσικό φως να φωτίζει τον χώρο χωρίς να γίνεται ενοχλητικό.

Φωτογραφία: Rafael Soldi / Wittman Estes

Τέλος, μπορείς πολύ απλά να επεκτείνεις τη σύνθεση για να αγγίζει το ταβάνι. Σε αυτή την περίπτωση όμως, πρέπει να έχεις υπόψη πως ο αποθηκευτικός χώρος πρέπει να είναι σε ύψος που σε βολεύει. Το υπόλοιπο θα είναι απλά η προέκταση που θα λειτουργεί απλά για να κρύβει τον κενό τοίχο. Με αυτό τον τρόπο, επίσης, κάνεις το δωμάτιο να μοιάζει πιο ψηλό.

Related articles

Μια απίθανη ιδέα για να βάλεις φυτά στον χώρο σου

Αν ψάχνεις έναν έξυπνο και ξεχωριστό τρόπο να βάλεις φυτά στον χώρο σου, κυρίως αν πρόκειται για λίγα...

52τ.μ. με ουδέτερα χρώματα και ηρεμία στο Χονγκ Κονγκ

Στον 31ο όροφο ενός μοντέρνου κτηρίου, ο Desmond Wong σχεδίασε το διαμέρισμά του με τέτοιο τρόπο, ώστε να...

REALTYon EXPO: Οι εγγραφές σε επίπεδα ρεκόρ μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη

Λίγες μέρες μόλις πριν την επιστροφή της REALTYon EXPO στην Κύπρο, ο ενθουσιασμός αρχίζει να φτάνει σε κορυφαία...

Βρήκαμε την πιο μοντέρνα σειρά επίπλων εξωτερικού χώρου στην Κύπρο!

Καλοκαίρι στην Κύπρο σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ατελείωτες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Αν ψάχνετε για...

Ένα εντυπωσιακό, εργένικο διαμέρισμα γεμάτο πολυτέλεια

Φωτογραφίες: Hector M. Sanchez Με αποστολή να μετατρέψει ένα παλιό διαμέρισμα σε έναν χώρο για πάρτι και εργένικη ζωή,...

Ο τρόπος να κάνεις τη συλλογή από φλιτζάνια πρωταγωνίστρια στον χώρο

Η συλλογή από φλιτζάνια είναι αγαπημένος... εθισμός πολλών, αλλά σπάνια έχουμε τον τρόπο να τα αναδείξουμε όπως θέλουμε....

8 ιδέες για να φτιάξεις την πιο ωραία γωνια κάτω από τη σκάλα

O αντισυμβατικός χώρος που ''περισσεύει'' κάτω από μια σκάλα σχεδόν μένει ανεκμετάλλευτος, γιατί το ιδιόμορφο σχήμα του μας...

Κι όμως αυτό το υπέροχο σπίτι ήταν κάποτε εργοστάσιο παγωτού

Φωτογραφίες: Michael Sinclair Οι σχεδιαστές επίπλων Russell Pinch και Oona Bannon ανακάλυψαν μια αποθήκη στην εξοχή του Λονδίνου, που...