Ένα loft στο κέντρο της Αθήνας, με open plan σχεδιασμό και άπλετο φως

Ημερομηνία:

Share :

Φωτογραφίες: ADD Architecture Studio

Το Μavili Loft, που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του γραφείο ADD Architecture Studio, αφορά στη μετατροπή ενός κατατμημένου διαμερίσματος στην περιοχή της πλατείας Μαβίλη. Η πρόταση χρησιμοποιεί το σχεδιασμό του φωτός και των επίπλων για τη δημιουργία μιας γαλήνιας αίσθησης, στο κέντρο της Αθήνας.

Το διαμέρισμα καταλαμβάνει τον τελευταίο όροφο που δημιουργείται από τη δεύτερη οπισθοχώρηση «ρετιρέ» ενός κτιρίου πολυκατοικίας, γεγονός που του χαρίζει άπλετο φυσικό φωτισμό και προνομιακές οπτικές φυγές προς τον αστικό ορίζοντα.

Το interior design πλαισιώνεται από την επιλογή εμβληματικών επίπλων όπως η Ant Chair του Arne Jacobsen και το Slit Table της Hay. Ο καναπές του καθιστικού σχεδιάστηκε για το συγκεκριμένο έργο από το ADD Architecture Studio. Το loft έχει διακοσμηθεί με αντικείμενα συγκεντρωμένα κατά τα ταξίδια του ιδιοκτήτη στις χώρες της Ν. Αφρικής που παράλληλα με το σημειακό χρωματισμό των τοίχων σε ροδακινί τόνο δημιουργούν ένα διαμέρισμα με αυθεντικό χαρακτήρα ξεχωριστή αισθητική.

Το υφιστάμενο τζάκι του καθιστικού με τη χαρακτηριστική έδραση επί δαπέδου διατηρήθηκε και ενσωματώθηκε στο νέο σχεδιασμό επίπλου καθιστικού που με πρισματικές μορφές δημιουργεί κρυφές εσοχές ατμοσφαιρικού φωτισμού. Ο συνδυασμός ξυλείας σε σκούρα ανθρακί απόχρωση και μαρμάρου σε θερμότερο χρωματικό τόνο αποτελεί το μοτίβο αποχρώσεων στο οποίο κινείται ο γενικός σχεδιασμός του loft. Ο χώρος της κουζίνας αντιμετωπίστηκε ως το βασικό σημείο εστίασης και σχεδιάστηκε ως ένα «λειτουργικό φόντο» που ορίζει την αισθητική ταυτότητα του χώρου.

Η διαμήκης πλευρά του loft καταλαμβάνεται από την εκτεταμένη βεράντα που δημιουργείται από την οπισθοχώρηση «ρετιρέ». Εκεί τοποθετείται η τραπεζαρία εξωτερικού χώρου και ένα άνετο καθιστικό που απολαμβάνει απρόσκοπτη θέα προς τον διάσημο «Πύργο Αθηνών».

Ο προηγουμένως ενιαίος χώρος υπνοδωματίου διαχωρίστηκε για τη δημιουργία ενός master bedroom και ενός ξενώνα. Το κάθε υπνοδωμάτιο υιοθετεί μια διαφορετική design ταυτότητα από το υπόλοιπο διαμέρισμα. Το master bedroom χαρακτηρίζεται από τον γαλήνιο χρωματισμό σε μπλε απόχρωση που συμπληρώνει τη ξύλινη κατασκευή που αποτελεί το προσκεφάλι και ενσωματώνει τα κομοδίνα και κρυφό φωτισμό.

Ο ξενώνας ενσωματώνει επιρροές ιαπωνικής αρχιτεκτονικής προκειμένου να επιτύχει τη βέλτιστη χρήση του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου.

Πηγή: Popaganda.gr

Related articles

Τι γνωρίζεις για το διάσημο ροζ καφέ της Μονμάρτρης;

Φωτογραφίες: lamaisonrose-montmartre.com Είναι ένα από τα πιο διάσημα και φωτογραφημένα καφέ της Μονμάρτρης, αν όχι ολόκληρου του Παρισιού. Το...

Βάλε pin σ’ αυτή την ιδέα για να μεταμορφώσεις έναν μικρό χώρο

Ένας περιορισμένος χώρος μπορεί να σε μπερδέψει σε σημείο που θα προτιμήσεις να τον αφήσεις ανεκμετάλλευτο ή να...

Το boutique hotel του Μεξικού είναι ένα ”κατοικήσιμο γλυπτό”

Το μεξικανικό αρχιτεκτονικό γραφείο RootStudio ολοκλήρωσε ένα ξενοδοχείο από σκυρόδεμα στην Οαχάκα, το οποίο κατασκευάστηκε σταδιακά ως «κατοικήσιμο γλυπτό». To ξενοδοχείο Flavia βρίσκεται στα περίχωρα...

Η πιο ωραία ιδέα για μεγάλες συλλογές βιβλίων

Κεντρική Φωτογραφία: Nick Fewings Αγοράζεις βιβλία ασταμάτητα, περισσότερα απ' όσα προλαβαίνεις να διαβάσεις και πλέον αρχίζεις να ψάχνεις πού...

Ένα μινιμαλιστικό αρχιτεκτόνημα στολίζει τους λόφους του Beverly Hills

Φωτογραφίες: Michael Clifford & Nils Timm Το Garden House, το οποίο βρίσκεται μεταξύ του Δυτικού Χόλιγουντ και του Beverly Hills,...

7 χρώματα που θα δώσουν νέα πνοή στο δωμάτιο του μπάνιου

Ήρθε η ώρα να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να δεις το δωμάτιο του μπάνιου σαν ένα χώρο...

Το διαμέρισμα της Amanda Seyfried στη Νέα Υόρκη, σίγουρα δεν μοιάζει με τα άλλα

Φωτογραφίες: Cassie Floto Warner Ό,τι κι αν σου έρθει στο μυαλό στο άκουσμα ενός σπιτιού στη Νέα Υόρκη, σίγουρα...

Το νέο trend του TikTok βάζει δύο αντίθετα στυλ μαζί

Φωτογραφίες: Anissa Kermiche Το TikTok δεν είναι μόνο ένα μέσο ψυχαγωγίας. Μέσα απ' αυτό το κοινωνικό δίκτυο δημιουργούνται τάσεις...