Μια σουρεαλιστική εικόνα της Αθήνας με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Ημερομηνία:

Share :

Φωτογραφίες: @athens_surreal

Η Τίνα Μαρινάκη αγαπάει το σινεμά του Wes Anderson και τους πίνακες του Edward Hopper. Αγαπάει επίσης την τεχνολογία, αυτό είναι προφανές από τον τρόπο που δουλεύει τις εικόνες της, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως τα DALL-E 2, Midjourney και Stable Diffusion που επιτρέπουν σε ερασιτέχνες να δημιουργήσουν ολόκληρους φανταστικούς κόσμους απλώς πληκτρολογώντας μερικές λέξεις. Στον λογαριασμό της στο Instagram, athens_surreal, δημιουργεί ένα δικό της σύμπαν εξαιρετικής αισθητικής και ιδιαίτερου χιούμορ με πρωταγωνίστρια την Αθήνα, ένα περιβάλλον που της επιτρέπει να σχολιάσει με εικόνες, να εκφραστεί, να πειραματιστεί με την τρέλα και την ομορφιά που έχει αυτή η πόλη σε κάθε γειτονιά της. Η Τίνα ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. 

”Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, στο Παλαιό Φάληρο, μέχρι που μετακόμισα για να σπουδάσω αρχιτεκτονική στην Πάτρα. Εργάστηκα σε κάποια αρχιτεκτονικά γραφεία στην Αθήνα και, παράλληλα, ασχολήθηκα με τη σκηνογραφία και για κάποια χρόνια ήμουν αρχισυντάκτρια στο αρχιτεκτονικό online περιοδικό Archisearch.gr. Στη Νέα Υόρκη μετακόμισα το καλοκαίρι της πανδημίας για να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό μου στην αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Columbia. Πλέον διανύω τον τρίτο χρόνο στη Νέα Υόρκη, όπου εργάζομαι στο αρχιτεκτονικό γραφείο Bernard Tschumi Architects.

Ξεκίνησα να εξερευνώ και να πειραματίζομαι με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στη δημιουργία εικόνων προκειμένου να καταλάβω τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Δοκίμασα να δημιουργήσω εικόνες της Αθήνας όπως θα τις φανταζόταν ο Wes Anderson και χωρίς πολλή σκέψη ξεκίνησα να μοιράζομαι τα αποτελέσματα στον λογαριασμό athens_surreal, καθώς αντιλήφθηκα ότι τελικά ήταν και μια ιδιότυπη μελέτη της Αθήνας και των εργαλείων αναπαράστασης και αναπαραγωγής της εικόνας, που ούτως ή άλλως ερευνητικά με ενδιαφέρει πολύ. […] Το σουρεάλ στοιχείο ήταν κάτι που προέκυψε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και το προνόμιο που προσφέρει στη γρήγορη αναπαράσταση της πιο τρελής ιδέας. Η ανατροπή ή επανερμηνεία των χωρικών χαρακτηριστικών της Αθήνας είναι κάτι που ούτως ή άλλως εξετάζει η αρχιτεκτονική, οπότε μου φάνηκε αυτονόητη μια τέτοια κατεύθυνση.

[…] Το αποτέλεσμα, αν και δημιουργείται από μια μηχανή με έναν αλγόριθμο καθορισμένης τυχαιότητας, εξακολουθεί να καθοδηγείται από την ανθρώπινη φαντασία και αποτελεί μια διαδικασία συνεχών δοκιμών – για παράδειγμα, τοποθετώντας τις παραμέτρους σε διαφορετική σειρά, προσθέτοντας και αφαιρώντας λέξεις, λαμβάνει κανείς διαφορετικά οπτικά αποτελέσματα”.

Πηγή: LIFO

Related articles

Ένα γοητευτικό διαμέρισμα, φτιαγμένο για μουσική και κοκτέιλ

Στο Pinnacle@Duxton - ένα κτήριο 50 ορόφων στο κέντρο της Σιγκαπούρης - ο Jay ζει στο εργένικο διαμέρισμά...

7 πανέμορφα φυτά που αντέχουν στον ήλιο και στις ψηλές θερμοκρασίες

Το καλοκαίρι δεν σημαίνει πάντα ξηρασία. Για την ακρίβεια, όπως θα δεις πιο κάτω, όταν υπάρχει έντονο ηλιακό...

12 φωτογραφίες που θα σε πείσουν να σκεφτείς ένα πράσινο μπάνιο

Ίσως δεν είναι το πιο συνηθισμένο ή αγαπητό χρώμα για το δωμάτιο του μπάνιου, αλλά το πράσινο ...

Κι όμως αυτό το διαμέρισμα είναι μόνο 56τ.μ.

Με το βραζιλιάνικο τικ Cumaru παντού, το DB Διαμέρισμα είναι γεμάτο φως και έξυπνα διαμορφωμένο για να είναι...

Μέσα σ’ ένα κομψό διαμέρισμα, πάνω από τους Κήπους του Kensington

Φωτογραφίες: Chris Horwood Η ιδέα πως το καθετί έχει μια ιστορία έγινε το βασικό mood board γι' αυτό το...

Το σαλόνι που θα λατρέψεις και εσύ, από το Pinterest

Ένα μεγάλο, άνετο σαλόνι είναι μια ωραία ιδέα, αλλά πρέπει να το διακοσμήσεις σωστά έτσι ώστε να μην...

Μια σοφίτα 60τ.μ. στο Άμστερνταμ έγινε σπίτι τριμελούς οικογένειας

Σε μια ατέλειωτη σοφίτα σε ένα ανακαινισμένο μπλοκ κτηρίων της δεκαετίας του 1920, ο designer Michiel Hilbrink άντλησε...

8 ιδέες για το πιο οργανωμένο pantry που μπορείς να φτιάξεις

Μπορεί το pantry να μην είναι πολύ συνηθισμένο αλλά είναι υπερβολικά χρήσιμο όταν εχεις έξτρα τετραγωνικά μέτρα στη...