Ο χώρος που πάντα ξεχνάμε στο σπίτι (και πώς να τον αξιοποιήσεις σωστά)

Ημερομηνία:

Share :

Οι interior designers ανά το παγκόσμιο συμφωνούν πως αν ένας χώρος σε ένα σπίτι μένει ανεκμετάλλευτος συχνά, αυτός είναι σίγουρα ο διάδρομος.

Όταν έρθει η ώρα να διακοσμήσουμε το σπίτι μας, αντιμετωπίζουμε τους διαδρόμους απλά σαν χώρους που ενώνουν τα δωμάτια, που μας πάνε από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Και όντως αυτό είναι, αλλά δεν θα έπρεπε να μας εμποδίζει από το να δημιουργήσουμε κάτι ωραίο μέσα σ’ αυτούς.

Δεν παίζει ρόλο αν είναι μακρύς και στενός είναι μικρός τετράγωνος. Για την ακρίβεια δεν παίζει κανένα ρόλο το σχήμα και το μέγεθς του.

Η αρχή είναι το χρώμα στους τοίχους. Το μπογιάτισμα ενός δωματίου ακούγεται αγγαρεία αλλά όταν πρόκειται για έναν τέτοιο χώρο είναι η εύκολη και γρήγορη λύση. Ακόμα κι αν δεν θέλεις να αλλάξεις το χρώμα ολόκληρων των τοίχων, ένας μόνο τοίχος σε εντελώς διαφορετική απόχρωση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Φωτογραφία: Studio Peake

Η εναλλακτική λύση είναι να επιλέξεις μια ενδιαφέρουσα ταπετσαρία. Κάνει την ίδια δουλειά με την μπογιά και εδώ έχεις περισσότερες επιλογές με σχέδια και μοτίβα. Έτσι μπορεί να μετατρέψεις τον διάδρομο σε έναν fun χώρο ακόμα κι αν προτιμήσεις να ντύσεις μόνο ένα τοίχο.

Φωτογραφία: Tessa Neustadt

Αν αποκλείσεις το μπογιάτισμα, μπορείς να εμπλουτίσεις τους διαδρόμους με χαλιά. Τα χαλιά προσδίδουν ζεστασιά και υφές σε ένα δωμάτιο, ακόμα κι αν αυτό είναι τόσο περιορισμένο. Ακόμα κι αν δεν θέλεις να ντύσεις ολόκληρο το πάτωμα, τα μακρόστενα χαλιά διαδρόμου (τα λεγόμενα runners) μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Τέλος, αν ο χώρος σου και, συνεπώς, οι επιλογές σου είναι πολύ περιορισμένες, η ”σωτηρία” σου είναι ένας ιδιαίτερος καθρέφτης, φωτογραφίες στον τοίχο ή έργα τέχνης. Αυτό μπορείς να το κάνεις ακόμα κι αν δεν έχεις τη δυνατότητα να εντάξεις κάτι περισσότερο, η διακόσμηση του τοίχου θα εξυψώσει την εικόνα του διαδρόμου.

Φωτογραφία: Studio Peake

Related articles

Μια απίθανη ιδέα για να βάλεις φυτά στον χώρο σου

Αν ψάχνεις έναν έξυπνο και ξεχωριστό τρόπο να βάλεις φυτά στον χώρο σου, κυρίως αν πρόκειται για λίγα...

52τ.μ. με ουδέτερα χρώματα και ηρεμία στο Χονγκ Κονγκ

Στον 31ο όροφο ενός μοντέρνου κτηρίου, ο Desmond Wong σχεδίασε το διαμέρισμά του με τέτοιο τρόπο, ώστε να...

REALTYon EXPO: Οι εγγραφές σε επίπεδα ρεκόρ μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη

Λίγες μέρες μόλις πριν την επιστροφή της REALTYon EXPO στην Κύπρο, ο ενθουσιασμός αρχίζει να φτάνει σε κορυφαία...

Βρήκαμε την πιο μοντέρνα σειρά επίπλων εξωτερικού χώρου στην Κύπρο!

Καλοκαίρι στην Κύπρο σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ατελείωτες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Αν ψάχνετε για...

Ένα εντυπωσιακό, εργένικο διαμέρισμα γεμάτο πολυτέλεια

Φωτογραφίες: Hector M. Sanchez Με αποστολή να μετατρέψει ένα παλιό διαμέρισμα σε έναν χώρο για πάρτι και εργένικη ζωή,...

Ο τρόπος να κάνεις τη συλλογή από φλιτζάνια πρωταγωνίστρια στον χώρο

Η συλλογή από φλιτζάνια είναι αγαπημένος... εθισμός πολλών, αλλά σπάνια έχουμε τον τρόπο να τα αναδείξουμε όπως θέλουμε....

8 ιδέες για να φτιάξεις την πιο ωραία γωνια κάτω από τη σκάλα

O αντισυμβατικός χώρος που ''περισσεύει'' κάτω από μια σκάλα σχεδόν μένει ανεκμετάλλευτος, γιατί το ιδιόμορφο σχήμα του μας...

Κι όμως αυτό το υπέροχο σπίτι ήταν κάποτε εργοστάσιο παγωτού

Φωτογραφίες: Michael Sinclair Οι σχεδιαστές επίπλων Russell Pinch και Oona Bannon ανακάλυψαν μια αποθήκη στην εξοχή του Λονδίνου, που...