4 ιδέες για να πετύχεις τον μαξιμαλισμό στη διακόσμηση

Ημερομηνία:

Share :

Εικόνες A.I. από Interior Design Info

Ο μινιμαλισμός δεν είναι για όλους και δεν αρέσει σε όλους. Αν προτιμάς την αφθονία, την υπερβολή και την τόλμη, τότε είσαι φαν του μαξιμαλισμού και δεν είναι κακό, αρκεί να το κάνεις σωστά. Μαξιμαλισμός είναι το στυλ που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς χρώματα, μοτίβα και υφές για να δημιουργείς έναν χώρο ζωηρό, που να ελκύει το μάτι.

Για να το πετύχεις πρέπει, κατ’ αρχάς, να επιλέξεις έντονα χρώματα, αυτά που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Μην φοβηθείς το mix and match χρωμάτων και αποχρώσεων.

Μια εύκολη αρχή θα ήταν ένα πολύχρωμο χαλί. Ξεκίνησε απ’ αυτό και στη συνέχεια βρες μικρά έπιπλα, μαξιλάρια και αντικείμενα με χρώματα που περιλαμβάνει το χαλί.

Όταν προχωρήσουμε στα μοτίβα, θα ήταν καλό αν πας προς αυτές που έχουν παρόμοιους χρωματισμούς για να υπάρχει συνοχή. Προτίμησε να παίξεις με τα μεγέθη, μια μεγάλη επιφάνεια με φλοράλ και μια μικρή με γεωμετρικό print θα δώσει ενδιαφέρον και βάθος στον χώρο.

Για τον ίδιο λόγο, συνδυάζεις υφές, στα έπιπλα, στα αξεσουάρ ακόμα και στις ταπετσαρίες και τα χαλιά. Όσον αφορά στα έπιπλα, αν εντάξεις στον χώρο κομμάτια από διάφορες περιόδους – vintage με μοντέρνα κ.ο.κ. – ισορροπούν μεταξύ τους και δημιουργούν, επίσης, συνοχή.

Οι πιο πάνω φωτογραφίες δίνουν εξαιρετικές ιδέες που σε εμπνέουν για έναν χώρο ζωηρό χωρίς ιδιαίτερη υπερβολή. Αυτό είναι και το βασικό λάθος σε απόπειρες μαξιμαλισμού. Πολλά μοτιβά, χρώματα και υφές χωρίς σκέψη μπορεί να δημιουργήσουν ένα υπερβολικά κουραστικό και βαρύ αποτέλεσμα.

Related articles

Μια απίθανη ιδέα για να βάλεις φυτά στον χώρο σου

Αν ψάχνεις έναν έξυπνο και ξεχωριστό τρόπο να βάλεις φυτά στον χώρο σου, κυρίως αν πρόκειται για λίγα...

52τ.μ. με ουδέτερα χρώματα και ηρεμία στο Χονγκ Κονγκ

Στον 31ο όροφο ενός μοντέρνου κτηρίου, ο Desmond Wong σχεδίασε το διαμέρισμά του με τέτοιο τρόπο, ώστε να...

REALTYon EXPO: Οι εγγραφές σε επίπεδα ρεκόρ μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη

Λίγες μέρες μόλις πριν την επιστροφή της REALTYon EXPO στην Κύπρο, ο ενθουσιασμός αρχίζει να φτάνει σε κορυφαία...

Βρήκαμε την πιο μοντέρνα σειρά επίπλων εξωτερικού χώρου στην Κύπρο!

Καλοκαίρι στην Κύπρο σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ατελείωτες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Αν ψάχνετε για...

Ένα εντυπωσιακό, εργένικο διαμέρισμα γεμάτο πολυτέλεια

Φωτογραφίες: Hector M. Sanchez Με αποστολή να μετατρέψει ένα παλιό διαμέρισμα σε έναν χώρο για πάρτι και εργένικη ζωή,...

Ο τρόπος να κάνεις τη συλλογή από φλιτζάνια πρωταγωνίστρια στον χώρο

Η συλλογή από φλιτζάνια είναι αγαπημένος... εθισμός πολλών, αλλά σπάνια έχουμε τον τρόπο να τα αναδείξουμε όπως θέλουμε....

8 ιδέες για να φτιάξεις την πιο ωραία γωνια κάτω από τη σκάλα

O αντισυμβατικός χώρος που ''περισσεύει'' κάτω από μια σκάλα σχεδόν μένει ανεκμετάλλευτος, γιατί το ιδιόμορφο σχήμα του μας...

Κι όμως αυτό το υπέροχο σπίτι ήταν κάποτε εργοστάσιο παγωτού

Φωτογραφίες: Michael Sinclair Οι σχεδιαστές επίπλων Russell Pinch και Oona Bannon ανακάλυψαν μια αποθήκη στην εξοχή του Λονδίνου, που...