5 τρόποι να αξιοποιήσεις μια μικρή κουζίνα

Ημερομηνία:

Share :

Το σχήμα της κουζίνας καθορίζει την τελική της εικόνα. Αν δεν μπορείς να αφιερώσεις μεγάλο χώρο για την κουζίνα, υπάρχουν λύσεις να την κάνεις όμορφη και, φυσικά, λειτουργική.

Πιο κάτω, οι 5 δημοφιλέστερες επιλογές για μικρές κουζίνες.

Μικρές και μοντέρνες

Έχουν τετράγωνο σχήμα και επιβάλλουν πάγκους και ντουλάπια στους τρεις από τους τέσσερις τοίχους. Θα έχεις άφθονο αποθηκευτικό χώρο πάνω και κάτω από τους πάγκους, έχοντας πάντα σαν δεδομένο πως οι ηλεκτρικές συσκευές είναι ενσωματωμένες σ’ αυτούς. Αν το επιτρέπει ο χώρος, μπορεί να είσαι θέση να προσθέσεις νησίδα.

Κουζίνες σε σχήμα L

Οι κουζίνες σε σχήμα L είναι ιδανική λύση για περιορισμένους χώρους. Είναι ιδιαίτερο βολικό για open plan κουζίνες, έχεις μπόλικο χώρο στις επιφάνειες και αρκετό αποθηκευτικό. Αυτό που ίσως σε δυσκολέψει είναι οι ηλεκτρικές συσκευές, σε περίπτωση που δεν θέλεις να τις εντοιχίσεις.

Στενή ”γκαλερί” κουζίνα

Οι κουζίνες – γκαλερί είναι συνήθως από τις δημοφιλέστερες επιλογές για έναν μικρό χώρο. Επωφελείσαι από δύο σειρές με ντουλάπια, χώρο για την εστία, με χώρο για μαγείρεμα και νεροχύτη. Φυσικά ένα τέτοιο layout σου δίνει άφθονο αποθηκευτικό χώρο.

Μικρές τετράγωνες

Οι τετράγωνες κουζίνες έρχοται με το λεγόμενο U σχήμα. Αν έχεις αρκετό χώρο, οι πάγκοι μπορούν να απλώνονται στους τρεις από τους τέσσερις τοίχους, θα έχεις πολλές επιλογές για αποθήκευση πάνω και κάτω από τους πάγκους και αν ο χώρος το επιτρέπει μπορείς να βάλεις τραπέζι με καρέκλες, για το πρωινό.

Η πιο μικρή

Φωτογραφία: Evy Prentice

Στο σενάριο που ο χώρος σου είναι ιδιαίτερα μικρός και περιορισμένος, μπορείς να τον αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με μια συμπαγή κουζίνα, φυσικά χωρίς πόρτα. Θα πρέπει να να απλώσεις τους πάγκους σε όλους τους τοίχους που έχεις στη διάθεσή σου, να ενσωματώσεις τις ηλεκτρικές συσκευές από κάτω και να εκμεταλλευτείς το πάνω μέρος για ντουλάπια και ράφια.

Related articles

Μια απίθανη ιδέα για να βάλεις φυτά στον χώρο σου

Αν ψάχνεις έναν έξυπνο και ξεχωριστό τρόπο να βάλεις φυτά στον χώρο σου, κυρίως αν πρόκειται για λίγα...

52τ.μ. με ουδέτερα χρώματα και ηρεμία στο Χονγκ Κονγκ

Στον 31ο όροφο ενός μοντέρνου κτηρίου, ο Desmond Wong σχεδίασε το διαμέρισμά του με τέτοιο τρόπο, ώστε να...

REALTYon EXPO: Οι εγγραφές σε επίπεδα ρεκόρ μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη

Λίγες μέρες μόλις πριν την επιστροφή της REALTYon EXPO στην Κύπρο, ο ενθουσιασμός αρχίζει να φτάνει σε κορυφαία...

Βρήκαμε την πιο μοντέρνα σειρά επίπλων εξωτερικού χώρου στην Κύπρο!

Καλοκαίρι στην Κύπρο σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ατελείωτες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Αν ψάχνετε για...

Ένα εντυπωσιακό, εργένικο διαμέρισμα γεμάτο πολυτέλεια

Φωτογραφίες: Hector M. Sanchez Με αποστολή να μετατρέψει ένα παλιό διαμέρισμα σε έναν χώρο για πάρτι και εργένικη ζωή,...

Ο τρόπος να κάνεις τη συλλογή από φλιτζάνια πρωταγωνίστρια στον χώρο

Η συλλογή από φλιτζάνια είναι αγαπημένος... εθισμός πολλών, αλλά σπάνια έχουμε τον τρόπο να τα αναδείξουμε όπως θέλουμε....

8 ιδέες για να φτιάξεις την πιο ωραία γωνια κάτω από τη σκάλα

O αντισυμβατικός χώρος που ''περισσεύει'' κάτω από μια σκάλα σχεδόν μένει ανεκμετάλλευτος, γιατί το ιδιόμορφο σχήμα του μας...

Κι όμως αυτό το υπέροχο σπίτι ήταν κάποτε εργοστάσιο παγωτού

Φωτογραφίες: Michael Sinclair Οι σχεδιαστές επίπλων Russell Pinch και Oona Bannon ανακάλυψαν μια αποθήκη στην εξοχή του Λονδίνου, που...